Sada čitate
Valamar trail – imamo pobjednike državnog prvenstva

Valamar trail – imamo pobjednike državnog prvenstva

Trčanje.hr

Prvo državno prvenstvo i kvalifikacijska utrka za reprezentaciju Hrvatske u trailu, održalo se proteklog vikenda u sklopu utrke Valamar trail. Više od 500 trkačica i trkača startalo je iz Rabca te prolazilo kroz planine, šume i obalu. Disciplina od 52 km i s 1300 metara uspona dala je pobjednike i predstavnike reprezentacije na svjetskom prvenstvu u trailu, koje će se održati 2018. godine u Španjolskoj.

- Oglas -

U ženskoj kategoriji prva predstavnica Hrvatske na 52 kilometra je Helena Gleđa s rezultatom 5:53:02. Drugoplasirana je Jelena Brezak s 6:04:16, a treća Tamara Markotić s vremenom 6:12:06. Ekipna titula prvakinja pripala je Atletskom klubu Sljeme.

Foto: @ValamarTrail

Najbrži u muškoj kategoriji bio je Matija Grabrovečki sa sjajnim vremenom 4:23:30. Goran Modrušan sa 4:51:24 osvojio je drugo i Darko Rogina s 4:52:24, treće mjesto. Atletski klub Sljeme i u muškoj kategoriji odnio je ekipnu pobjedu.

Odlično vrijeme i staza doprinijeli su i boljim rezultatima. Prvih 10 natjecatelja u kategoriji 52 kilometra prestiglo je prošlogodišnjeg prvoplasiranog natjecatelja u muškoj kategoriji.

Tomislav Marinović, iz AK Perpetuum mobile, završio je utrku Advanced 52km na 10. mjestu s vremenom 5:16:57.

Preporuka za čitanje

“Kao i prijašnje utrke u Istri, i ova je bila fantastično organizirana te je ove godine imala posebnu draž, prvenstvo Hrvatske u trail i šansa za trail reprezentaciju. Analizirajući spremnost za samu utrku, cilj mi je bio popraviti prošlogodišnje vrijeme, odnosno istrčati stazu za 5:30h. Sve je išlo u super smjeru pa tako je i rezultat bio odličan. Osim rezultata, čast mi je bila sudjelovati na prvenstvu Hrvatske s puno boljim trkačima od mene te se nadam da ću do sljedećeg prvenstva smanjiti vrijeme te se još više približiti ulasku u reprezentaciju.” – izjavio je Tomislav nakon utrke.

Tomislav Marinović, AK Perpetuum mobile. Foto: TM

Pogledajte rezultate utrke po svim kategorijama  –  ULTRA 71 km, ADVANCED 52 km, MARATHON 42 km, SEMI 23 km, MINI 13 km

Na vrh stranice