Sada čitate
Trčimo za Dijete 31

Trčimo za Dijete 31

Humanitarna organizacija Marijini obroci (Mary’s Meals Croatia) treću godinu zaredom organizira humanitarnu utrku “Trčimo za Dijete 31” kako bismo svi zajedno podigli svijest o Marijinim obrocima i tako dosegnuli još više gladne djece kojima ćemo osigurati svakodnevni obrok na mjestu obrazovanja.

- Oglas -

Utrka će se održati 28. svibnja 2017. godine u parku Maksimir. Službeni početak programa je u 9 sati, a start utrke je predviđen u 11 sati.  Osim glavne utrke na 5 kilometara, prije nje odvijat će se i dječja utrka na 800 metara.

Kotizacija za odrasle iznosi 50 kn, što je dovoljno da jedno dijete u školi prima topli obrok 5 mjeseci. Sav prikupljen novac donira se Marijinim obrocima. Prošle utrke bile su veoma uspješne, a to dokazuju i rezultati: zahvaljujući svim donacijama više od 630 djece u školskim kuhinjama Marijinih obroka svakog dana dobiva svoj obrok na mjestu obrazovanja.

Trasa utrke

Za sve one koji neće biti raspoloženi za trčanje pripremljen je i dodatni sadržaj. Ljubiteljice mode na aukciji će moći licitirati za odjevne predmete koje su velikodušno donirali hrvatski dizajneri (nebo.hr, blackpearl by Sara Lončarić, Morana Krklec – mo design, Salut dizajn, Mia jewelry – Nakit Mia, Loré), a svi prilozi od licitacija bit će donirani Marijinim obrocima.
Za djecu su pripremljene i druge zanimljivosti: “Potraga za blagom”, druženje s poznatim hrvatskim sportašima i drugim osobama iz hrvatskog javnog života koji podupiru ovo događanje; tematsko dječje crtanje. Cijeli program bit će popraćen dobrom atmosferom uz zabavne glazbene sadržaje i izložbu fotografija kuhinja Marijinih obroka.

Preporuka za čitanje

Prijave za odrasle su moguće klikom na link ili na dan utrke u Maksimiru. Podizanje startnih brojeva za sve koji se prijave putem ovog obrasca bit će odvojeno i brže. Za dječju utrku prijave su na dan utrke prilikom dolaska. Predloženu kotizaciju od 50 kn za odrasle i 10 kn za djecu možete donirati uplatom na račun u Zagrebačkoj banci (HR7923600001102102666) ili prilikom podizanja brojeva u Maksimiru na dan same utrke.

Misija Marijinih obroka jest djeci u najsiromašnijim dijelovima svijeta pružiti jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja. Za prehranu jednog djeteta godišnje prosječno je potrebno 120 kn. Marijini obroci svojim djelovanjem danas hrane 1.230.171 dijete.
Više o cijelom projektu možete saznati na web stranici www.marysmeals.hr i u dokumentarnom filmu koji u 30-ak minuta predstavlja priču Marijinih obroka.

Na vrh stranice