Sada čitate
Trail elita dolazi na 7. izdanje 100 milja Istre

Trail elita dolazi na 7. izdanje 100 milja Istre

U Istri će se ove godine natjecati 1.800 trkača iz 51 zemlje na najpopularnijoj destinaciji za početak sezone trail trčanja. 100 milja Istre najveća je internacionalna trail utrka u Hrvatskoj, te ujedno i jedina utrka na području CEE sa statusom punopravnog članstva u svjetskoj elitnoj skupini Ultra Trail World Toura (UTWT). Utrka se održava u periodu od 12. do 14.04.2019. i prolazi najljepšim prirodnim i povijesnim znamenitostima Istre, od Labina i Lovrana preko grebena Učke i Ćićarije te kroz mnoge srednjevjekovne gradiće istarske unutrašnjosti poput Huma i Motovuna, pa sve do cilja u Umagu.

- Oglas -

Među trail trkačima koji su posebno obilježili dosadašnje utrke 100 milja Istre je Dylan Bowman iz Red Bull/The North Face team koji je 2017. stazu od 100 milja istrčao za 17 sati 51 minuta i 50 sekundi te postavio rekord staze koji do sada nije oboren. Uz Bowmana, ova je utrka već godinama bliska srcu Francesce Canepe, višestruke pobjednice na 100 milja Istre, a od 2018. i pobjednice prestižnog UTMB-a.

Foto: 100 milja Istre

Upravo su preporuke ovih elitnih trkača, utjecale na dolazak značajnog broja trkača na 7. izdanje utrke od kojih su neki čak i sa dalekog Istoka. Trkači koji su najavili borbu za visoke plasmane u svim disciplinama su Antoine Guillon (FRA), Helio Fumo (POR), Andrea Macchi (ITA), Martin Halasz (SVK), Kazufumi Ose (JPN), Marjan Zupančić (SLO), a jednako dinamična intenzivna borba za prijestolja najavljuju trkačice Federica Boifava (ITA),  Michele Yates (USA), Alissa St Laurent (CAN).

U ovoj tehnički i psihološki iznimno zahtjevnoj utrci, moguće je natjecati se u jednoj od 4 izabrane discipline: 100 milja, 110 km, 67 km i 41 km. Od starta do cilja trail trkače prativiše od 450 volontera iz Hrvatske i zemalja gotovo cijele Europe.

Foto: 100 milja Istre

Start 100milja je u petak 12. travnja u 16 sati iz Labina dok utrka na 110 km počinje u 22 sata u Lovranu. U subotu 13. travnja u 9h u Motovunu starta trail utrka na 41km, a u 12 sati u Buzetu je start utrke na 67 km. Cilj svih utrka je u Umagu. Tradicionalno i ove je godine u program uključena utrka za najmlađe u duljini od 1 milje s ciljem poticanja djece i njihovih obitelji na sudjelovanje u trail trčanju koje promiče zdrav život i uživanje u prirodi.

Ovogodišnja utrka na 110 km u sklopu 100 Milja Istre ujedno i treće prvenstvo Hrvatske u trailu pod ingerencijom Hrvatskog atletskog saveza,  za naslov prvaka Hrvatske boriti će se više od 90 natjecatelja.

Preporuka za čitanje

Više informacija o utrci možete pronaći

 

Na vrh stranice