Sada čitate
Samo za najizdržljivije – Utrka 4 Pustinje

Samo za najizdržljivije – Utrka 4 Pustinje

Utrka 4 Pustinje ultimativna je trail utrka, a sastoji se od trčanja kroz Atacama Crossing u Čileu, Gobi March u Kini, Sahara Race u Egiptu i Last desert na Antarktici. Ovo je jedinstvena prilika trkačima svjetske klase da trče, 250 kilometara tijekom 7 dana, kroz najveće i najopasnije pustinje na planeti. Izvanredan krajolik ali i izrazito teška klima, faktor su koji privlači brojne sudionike.

- Oglas -

Atacama, 2016.

Natjecatelji idu izvan granica svoje fizičke i mentalne izdržljivosti i, osim što trče kroz izvanredan krajolik ali i izrazito tešku klimu, sami nose svu svoju opremu i hranu, a svaku noć spavaju pod šatorom.

Svaka od četiri pustinje, jedinstveno je iskustvo. Natjecatelji imaju priku biti u doticaju sa starim kulturama, surovim ali predivnim krajolikom i autohtonim životinjskim svijetom. To su jedna od najtoplijih, najhladnijih i najvjetrovitijih mjesta na zemlji i krajnji cilj nije samo završiti utrku, već je to i psihičko i fizičko putovanje pojedinca koje se teško može doživjeti na drugim utrkama.

Ukoliko se odlučite na sudjelovanje potrebno je proći medicinske pretrage te uz sebe imati tim ljudi koji će vas pratiti i dočekati na svim točkama etapa. Svaka pojedinačna utrka je 3800 dolara, a posljednjoj etapi na Antartici ne možete pristupiti bez posebnog poziva organizatora i prije nego ste uspješno završili prve tri utrke.

Antartika, 2016.

Do danas se održalo više od pedeset utrka na kojima je nastupilo 8000 pojedinaca iz više od 100 zemalja svijeta. Najbrže vrijeme završetka jedne od etapa napravio je španjolski trkač Vicente Garcia Beneito za 23 sata, 12 minuta i 33 sekunde u pustinji Gobi 2012.

Zainteresirani za sezonu 2018.?

Foto: 4deserts.com

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice