Sada čitate
Zajedno smo Rijeka – festival sporta i rekreacije

Zajedno smo Rijeka – festival sporta i rekreacije

Organizatori festivala sporta i rekreacije “Homo si teć” na današnjoj su konferenciji za medije predstavili ovogodišnji program 21. jubilarnog izdanja festivala koji, od 08. do 23. travnja, nudi čak 9 utrka pod sloganom “Zajedno smo Rijeka”.

- Oglas -

“Program se i ove godine proteže kroz tri travanjska vikenda i nudi mnoštvo izazova i zabave sportašima i rekreativcima, ali i svim ostalim posjetiteljima koji svake godine u velikom broju dolaze na festival”, naglasila je Vera Begić Blečić, pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke najavljujući prvu utrku “539 skok” već za ovu subotu 8. travnja u 10 sati, kad će trkači iskušati svoju brzinu i spretnost na Trsatskim stubama.

Subota 15. travnja rezervirana je za “Molo longo trk” i utrku najpoznatijom riječkom šetnicom, a u tjednu uoči velike završnice festivala, sportski klubovi i udruge predstavit će svoje programe na Korzu te pomoći u humanitarnoj prodaji “Homo si teć” majica.

Nedjelja 23. travnja donosi bogat program u samom središtu Rijeke i 7 utrka na kojima se očekuje preko 10 000 trkača – 2. Riječki maraton, ujedno i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske, 16. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3×7, nova utrka Desetka, utrka građana “Homo si teć”, dm Babybonus cup i Hendi cup. Prijave za natjecateljske utrke otvorene su na stranici www.rijeka.run.

“I ove godine se uz trčanje tijekom festivala širi pozitivna energija i pomaže onima kojima je to najpotrebnije”, istaknuo je Bojan Sušanj, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza, pozvavši građane da se uključe u humanitarnu akciju i nabave svoju “Homo si teć” majicu.

Preporuka za čitanje

Kupnjom svake majice donira se 5kn programu “Moje mjesto pod suncem” kojim udruge Centar za kulturu dijaloga i Šarolija, pomažu djeci iz egzistencijalno ugroženih obitelji.

Ove godine “Homo si teć”  jedan je od 12 atraktivnih događanja koje podržava Vipnet pod sloganom #runwithvip

Više o utrkama na rijeka.run

Na vrh stranice