Homo si teć?

Rijeka trči i ovog proljeća! Festival sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run ponovo će zauzeti gradske ulice i ponuditi niz raznovrsnih utrka kroz tri vikenda na nekoliko lokacija, sve uz prepoznatljivu humanitarnu notu manifestacije.

- Oglas -

Svakako vrijedi istaknuti da se festival održava 25. put, što dovoljno govori o njegovoj popularnosti i prihvaćenosti od strane rekreativaca i građana koji se rado odazivaju pozivima na trčanje s plemenitim ciljem.

Uvertiru kao i uvijek predstavlja 539 skok, utrka po Trsatskim stubama. 30. ožujka rekreativci su u prilici testirati svoju brzinu i izdržljivost na 539 stepenica koje su najkraći, ali i najzahtjevniji put od centra Rijeke do Trsata.

13. travnja na rasporedu je Molo longo trk po popularnoj šetnici uz more u samom centru grada i jednom od najboljih mjesta za trčanje u Rijeci.

Velika završnica festivala, koja u samom centru građana tradicionalno okuplja veliki broj građana i njihovih gostiju, na rasporedu je 28. travnja i uključuje Riječki polumaraton, štafetu 3x7km, Desetku i Erste Peticu od natjecateljskih te dm mići trk za najmlađe sudionike, Memorijalnu utrku Milke Milinković za osobe sa invaliditetom i slabovidne osobe te veliku humanitarnu utrku građana Homo si teć.

Svi željni sudjelovanja na natjecateljskim utrkama mogu se prijaviti putem službene stranice www.rijeka.run. Za 539 skok i Molo longo trk moguće se prijaviti online do dana uoči utrka te na dan održavanja na licu mjesta, dok su prijave za veliku završnicu otvorene isključivo online do 5. travnja.

Službene majice festivala, čijom se prodajom ove godine skupljaju sredstva za program socijalnog uključivanja i osnaživanja djece u riziku od siromaštva Moje mjesto pod suncem, bit će dostupne od 2. travnja na Rijeka Run štandu na Korzu te u trgovinama Sport Visiona u Rijeci.

Udruga CeKaDe kroz program Moje mjesto pod suncem kontinuirano radi s preko 60 riječke djece u riziku od siromaštva i marginalizacije u dobi od 6 do 18 godina, kao i njihovim roditeljima. Djeci pružaju trajnu razvojnu podršku u stjecanju znanja i vještina te im se omogućava sudjelovanje u aktivnostima koje bi im inače bile nedostupne. Organiziraju se različite aktivnosti i događanja prema interesima, mogućnostima i željama djece, što su prilike za druženja kroz koja se razvija odnos povjerenja, razumijevanja i uvažavanja.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice