Sada čitate
Prijave za 23. izdanje Rijeka Run do 29. ožujka

Prijave za 23. izdanje Rijeka Run do 29. ožujka

Čak deset utrka održat će se u sklopu ovogodišnjeg, 23. po redu izdanja Rijeka Run – festivala sporta i rekreacije Homo si teć. Najmasovniji domaći ulični sportski događaj tradicionalno starta 30. ožujka utrkom Trsatskim stubama 539 skok dok je tjedan dana kasnije, 6.travnja Molo longo trk u samom centru grada po lukobranu i popularnoj riječkoj šetnici. Velika završnica festivala na rasporedu je 14. travnja, kada će gradskim ulicama protrčati na tisuće Riječana svih generacija, profesionalni trkači i rekreativci, studenti i učenici.

- Oglas -

Zainteresirani za natjecateljske utrke mogu odabrati između 4. Riječkog maratona, 18. Riječkog polumaratona, Desetke powered by Heineken 0.0, utrke štafeta 3x7km te nove utrke, Erste Petice. Tu su kao i svake godine dm mići trk za najmlađe sudionike, Memorijalna utrka Milke Milinković za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe te utrka s kojom je sve i počelo, utrka građana Homo si teć.

Utrka građana Homo si teć na rasporedu je 14. travnja.

Festival sporta i rekreacije dio je programa Europske prijestolnice kulture “Rijeka 2020” gdje će se, kroz razne kulturne i zabavne sadržaje, posjetiteljima omogućiti upoznavanje kulturnih, povijesnih, gastronomskih, glazbenih posebnosti Rijeke.

Novost ove godine su i nove trase utrka, pojačan nagradni fond, dodatne kategorije u utrkama te ono na što trkači obavezno trebaju obratiti pozornost: krajnji rok za prijavu i plaćanje startnina za sve utrke do 29. ožujka. Prijave i plaćanja na sam dan utrka više nisu moguće. U sklopu festivala bit će organiziran i sajam sportske opreme, humanitarna prodaja majica te svakodnevne prezentacije riječkih amaterskih i profesionalnih sportskih udruga i klubova.

Preporuka za čitanje

Prijave su otvorene na službenim stranicama www.rijeka.run.

 

Na vrh stranice