Sada čitate
Prvi Vukovarski polumaraton

Prvi Vukovarski polumaraton

U prekrasnom gradu istočne Hrvatske, na rijeci Dunav nalazi se grad Vukovar. Grad koji je zaslužio imati svoj polumaraton, a to će ove godine postati stvarnost.

- Oglas -

Prvi vikend u lipnju je rezerviran za polumaraton koji se održava u sklopu  međunarodne manifestacije “Vukovart –  Luka umjetnosti”.

VukovaART je manifestacija koja je pretvorila Vukovar u urbanu sredinu bogatu suvremenom umjetnošću. Već tri godine najbolji svjetski street art umjetnici dolaze oslikavati javne površine i zgrade grada Vukovara. Sve je krenilo davne 2016. godine kreacijom street artista Filipa Mrvelja koji je oslikao srušeni drveni most u središtu grada i time označio početak vukovarske suvremene priče.

Danas u gradu možete vidjeti djela svjetski priznatih umjetnika kao što su Marine Capdevile iz Španjolske, Rickey Lee Gordon iz Južnoafričke Republike, Vera Bugatti i Fabio Fedele iz Italije, Elle & Pitra iz Francuske, dvojica hrvatskih street art umjetnika Chez i Sarma i mnogi drugi.

Jedna od najpoznatih kreacija je suncokret kojeg je napravio meksikanac Juandres Vera te je njegovo umjetničko djelo inspiracija organizatora prvog polumaratona! Suncokret se nalazi u samom centru grada gdje će biti i start utrke, kao i cilj.

Suncokret je simbol sunca, sreće, vedrine i ljeta. Njegove ranojutarnje kretnje prema suncu te praćenje sunca do njegova zalaska odišu pozitivnim stavom i fokusiranjem na lijepe stvari. Takav će biti i prvi polumaraton u gradu Vukovaru.

Slavonija i Baranja su tako dobili još jedan polumaraton i potvrdjuju da je trčanje generator lijepih i pozitivnih stvari u našim sredinama.

Šta nas sve očekuje na ovogodišnjem izdanju i sve tehničke informacije možete pronaći na www.vukovart.com i facebook stranici Vukovar Half Marathon (www.facebook.com/VukovarHalfMarathon/).

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice