Sada čitate
Bliži se Brijunski polumaraton

Bliži se Brijunski polumaraton

Kraj ožujka već je tradicionalno rezerviran za polumaraton na najljepšem biseru hrvatskog Jadrana –  Velikom Brijunu ujedno i najvećem otoku brijunskog arhipelaga. Zahvaljujući svojoj razvedenoj obali, povijesti, raznovrsnoj flori i fauni, Brijuni se često nazivaju “rajem na zemlji”. Zbog toga je trčanje po Brijunima prilika koja se ne propušta te se ova utrka nalazi u kalendaru svakog trkača zaljubljenika u prirodu.

- Oglas -

Svake godine utrka na Brijunima okuplja više od 400 trkača iz zemlje i inozemstva, a ove će se godine utrka od 10 kilometara i polumaraton održati u nedjelju 31.03.2019.

Utrka započinje i završava u blizini pristaništa na Velikom Brijunu, a staza vodi kroz najljepše dijelove ovog nacionalnog parka koji obiluje prirodnom, kulturnom i povijesnom baštinom. Trkači prolaze kroz safari park, bizantski kastrum, rimsku rezidencijalnu vilu, lučicu te crkvicu svetog Germana iz 15. stoljeća. Trčanje po Brijunima na početku proljeća nezaboravno je iskustvo koje nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Brijunski polumaraton organizira udruga Hrvatski biseri već šestu godinu zaredom. Udruga je osnovana s ciljem promicanja, razvoja i unapređenja hrvatske prirodne i kulturne baštine kroz razna sportska natjecanja i manifestacije. Osnivači Udruge su sportaši, od kojih većina ima zapažene rezultate na državnom nivou te su uz navedeno veliki zaljubljenici u Hrvatsku i njezine prirodne i kulturne znamenitosti.

S obzirom na to da je riječ o specifičnoj utrci po nacionalnom parku, broj sudionika je ograničen na 500 te predlažemo da rezervirate svoje mjesto na vrijeme. Informacije o prijavi možete pronaći na službenoj web stranici www.brijunimarathon.com

Promo

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice