Danas je jako puno utrka na trkačkoj karti Hrvatske. Svaki vikend je negdje utrka, jel to znači da smo postali trkačka nacija?!

Prekrasno je vidjeti aktivnu Hrvatsku, a posebno Slavoniju koja će se od sada spominjati po svojim prekrasnim utrkama koje entuzijasti (koji su ostali) organiziraju u cilju promocije trail trčanja i prekrasne im Slavonije.

Slavonsko-baranjska trail liga se održava već nekoliko godina i ove godine ima veliki broj utrka u svom kalendaru. Strastveni zaljubljenici u trail trčanje će reći nedovoljno utrka jer je u godini 52 tjedna, tako da bi idealna liga bila sa 52 kola. Šalu na stranu, za to je tu kontinentalna Hrvatska, Istra i Dalmacija koje nude prekasne utrke za zaljubljenike u ovaj sport.

Vratimo se na SBTL. Ukoliko se želite natjecati za prva mjesta u ukupnom plasmanu morat ćete doći na sva kola jer se sve utrke boduju.

Nove utrke u ovoj godini su Borovik trail, Kukuruzni labirint i Mazator trail.

Sigurno se pitate kako je uopće došlo do stvaranja Lige? Više od desetljeća na prekrasnom Papuku se organizira Papuk trek & trail u organizaciji Barabera iz Belišća na čelu s Angelom Milišić-Zečević i to vrlo uspješno. To potvrđuje ovogodišnji rekordan broj sudionika na ovoj prekrasnoj utrci, a to je preko 700 trkača. Dakle, ideja je došla od strane Angela i Barabera te u kreaciji Lige sudjeluju svi organizatori koji djeluju sinergično u vidu promocije svoje prekrasne Slavonije. Na ligi se radi tijekom cijele godine, što se vidi iz broja sudionika koji raste iz utrke u utrku iz godine u godinu.

Samo prošle godine u Slavonsko-baranjskoj trail ligi je sudjelovalo 900 natjecatelja (podatak sa službene facebook stranice). Od toga je sudjelovalo 340 trail trkačica i 560 trail trakača. Organizatori su jako ponosni na činjenicu da liga ima tendenciju sudjelovanja istog postotka trkačica kao i trkača, a nadaju se da će se to kroz dvije sezonu i izjednačili. Samo naprijed trail trkačice!

Liga je podijeljena u dvije kategorije koje se zasebno boduju za ukupan plasman. To su kratka kategorija s utrkama od 12-15km te duga kategorija s utrkama od 21-25km.

Tako se prošle godine na kratkoj kategoriji natjecalo 664 sudionaka, od toga 288 trkačica i 376 trkača, a u dugoj kategoriji 236 natjecatelja,  od toga 52 trkačice i 184 trkača.

Slavonci vas pozivaju na svoje prekrasne utrke začinjene na slavonski način, a vi morate pronaći barem pet utrka koje morate trčati ove godine. Na slici se vidi datumi i utrke zanimljivih imena, a vi izaberite pet.

Sve prijave i informacije o utrkama se nalaze na racesmanager.com.

Slavonci vas čekaju, a vi se uvjerite da Slavonija nije ravna!

Promo