Sada čitate
Motivacija i edukacija u uvjetima pandemije by Dejan Patrčević

Motivacija i edukacija u uvjetima pandemije by Dejan Patrčević

Iako se postupak normalizacije života odvija već neko vrijeme, ipak se 25.5.2020. dogodilo nešto što je označilo kraj jednog perioda, koji će svima nama ostati doživotno u sjećanju – počinje službeno nastava za učenike u Hrvatskoj. Oni koji se još nisu, vratiti će se u mjesto boravišta i susresti će se ponovno stari prijatelji i susjedi.

- Oglas -

Podsjetimo kako je sve krenulo.

Glavni trener i osnivač Adriatic Coaching, Dejan Patrčević, pripremao je nadolazeće trening kampove u Dalmaciji, gdje ga je sa obitelji (troje male djece) zadesila situacija sa proglašenjem pandemije. Ostao je na otoku Hvaru, a sve dalje je nadogradnja jedne životne priče i filozofije vezane na #prirodnost (nature), #različitost (diversity) i strpljivost (patience).

Prvi video, koji je snimio 27.3. ticao se straha od promjena, koje slijede i kako ih sportaši mogu laše prihvatiti, jer su hrabri. Istodobno se zatvaraju prometne djelatnosti (trajektne veze, željeznice, autoputi..) i one uslužne, poput teretana, bazena i frizerskih radnji. Neki bi mogli reći da se Dejan našao u pravo vrijeme na pravom mjestu, no život na izoliranom otoku u sezoni grijanja, kada je more 13 C i gdje vas gledaju kao stranca, koji “pliva, trči i vozi okolo sa COVID-19”, nije bio laki zadatak za 45-godišnjaka i bivšeg IRONMAN profesionalca.

Kako je kosa rasla nizali su se filmovi (ukupno njih 46, od čega 11 na engleskom jeziku) raznolikih tema, uglavnom vezanih za domišljato treniranje u ograničenim uvjetima COVID-19.

Kroz većinu filmova se provlače sljedeće poruke:

  • kako trebamo postati ili ostati hrabri,
  • kako je ispravno boraviti i trenirati na otvorenom,
  • zašto je naš trup generator snage za izazove u životu,
  • kako trebamo na ograničenja gladati kao na mogućnosti,
  • kako ostati motiviran za vježbanje u uvjetima kada nema utrka,
  • kako možemo angažirati prijatelje i obitelj u ono što radimo,
  • kako je važno razumjeti prirodne procese i da je tehnika urođena sposobnost, a ne privilegija odabranih,
  • zašto je manje često više i zašto je dobro da znamo bolje balansirati u obavljanju više obaveza od samo onih na poslu,
  • koliko je Hrvatska krajolicima predivna zemlja za strance, no kako istodobno njene resurse domaćin može iskoristiti i na drugačiji način
  • i kako je dobro ostati normalan.

Zadnji video u serijalu je snimljen u subotu 23.5. On pokazuje promjene u izgledu sportaša i postignutu formu pod nazivom “Ultimativni triatlonski trening” sa neizostavnim elementom humora.

Zahvalili bi se svima koji su na spontani ili direktni način pridonijeli sadržaju u fimovima, od kojih bi posebno izdvojili:

– Jadran i obitelj Domančić
– Tonči i obitelj Pavičić iz Vrbanja
– obitelj Patrčević, posebno Roko i Nikola
– Janez Marojević
– Vid Mesarić
– Nino Pijanović
– Riccardo Kuhar
– Boris Kovačević
– Matko Hure
– Ines Hazdovac
– Aleksandar Balažinec
– Lucija Petrić
– Mirsad Taletović

SVI FILMOVI NA JEDNOM MJESTU

Svi filmovi realizirani su jednostavnom upotrebom Garmin Virb Ultra 30 i računalnog softvera VIRB® Edit. Ova vodonepropusna ultra HD akcijska kamera snima 4K / 30 fps videozapise koji se mogu preklopiti GPS podacima i ima glasovno upravljanje.

#OutdoorRights
#NotOnlyourWorkout
#BudiHrabar
#OstaniNormalan

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice