Sada čitate
Moj pogled na 3bunj Trail

Moj pogled na 3bunj Trail

Protekle subote, 7. listopada 2017. održan je 3bunj Trail, 4. kolo Otočne trail lige u organizaciji Mjesnog poduzeća, Općine Tribunj i Atletskog kluba „Okit“.

- Oglas -

Start 3bunj Traila

Iako je vrijeme proteklih dana bilo ‘šućmurasto’ te prognoza nije bila obećavajuća, u subotu se Tribunj kupao u suncu, ali i laganoj buri. Bio je to prekrasan dan za trčanje i šetanje u prirodi. Prijavilo se 140 trkača i šetača, od kojih je nastupilo njih 107. Kao i prijašnjih godina trčalo se u tri kategorije koje su sudionici odabrali ovisno o svojoj spremnosti. Najduža staza „Challenger“ obuhvaćala je 25 km kombiniranih škrapa, makadama te poljskih putova i suhozida u tribunjskom zaleđu dok je druga staza pod nazivom „Đir“ bila sličnog karaktera, ali upola kraća.

Spreman za 25 km dugu utrku

Posebno je bila atraktivna šetačka staza ‘Đirić’ od sedam kilometara na kojoj je najmlađa sudionica bila stara samo godinu i pol. U svakom slučaju organizator je pripremio trkačku pustolovinu za uživanje i pamćenje.

Prije samog starta osmjesi i pozitivna energija prštali su na sve strane. Start najduže utrke od 25 km na kojoj sam nastupio, označen je u 9,45 i avantura je mogla početi. Prvi, morski, dio utrke zahtijevao je maksimalnu koncentraciju zbog teškog i tehnički zahtjevnog terena. Uz svu koncentraciju nisam uspio izbjeći jednu sluzavu stijenu koja me lansirala u još uvijek toplo more. Srećom, bez ozljeda nastavljam dalje u drugi dio prilično ‘trčljive’ dionice preko nekoliko brda tako da su svi trkači  mogli uistinu uživati u prekrasnom pogledu na Tribunj i otoke. Utrku završavam za nešto manje od 4 sata. Mišići prazni, srce puno, a u cilju jednako pozitivno kao i na startu. Uslijedili su razmjena dojmova i dogovori za iduću utrku.

Izazovan ali predivan teren

Gostoljubivi domaćini za sve sudionike pripremio je dobru klopu i druženje. Naše Tribunjce  i vrijednoga Miću Klarića iz AK „Okit“ svi trkači sigurno će nagraditi svojim dolaskom na utrku i iduće godine.

Velike pohvale i GSS stanici Šibenik, morskim patrolama Sea Help-a, Marine Tribunj, vrijednim volonterima  i medicinskoj ekipi koji su trkače ‘držali na oku’, iako, srećom, nisu imali puno posla. Medalje i nagrade organizator je pripremio za sve kategorije, a dodjeljivane su nakon zajedničkog ručka svih sudionika.

Zadovoljni kolege trkači

Bila je ovo odlična promocija Tribunja te će sudionici zasigurno ponijeti samo lijepe dojmove.

Napisao: Željko Škugor – Ekipa „Tichurine“

Foto: Željko Škugor, Milan Balaban i Mirsad Mešinović.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice