Sada čitate
Treći Mazator trail – ‘’Slavonijo moja, alaj volim brda tvoja’’

Treći Mazator trail – ‘’Slavonijo moja, alaj volim brda tvoja’’

Trail utrka Mazator trail koja se po treći put odvija na obroncima Dilj gore, ove godine je bolja i veća u odnosu na prošla izdanja.

- Oglas -

Organizator utrke koja se trči u subotu 19. rujna je, dobro nam poznati, Ultramaraton klub Mazator koji se do sada pokazao kao sjajan domaćin sportskim eventima. Osim što rade na razvoju dugoprugaša, jednako su posvećeni i lokalnim eventima kojima žele pokazati ljepote Slavonije i Slavonskog Broda.

Utrka je 5. slagalica za mozaik medalja koje su Mazatori kreirali, a ista čeka sve sudionike u cilju koji uspješno završe svoje discipline. Discipline su postale veće odnosno duže što znači da trail zaljubljenici mogu odabrati jednu od sljedećih disciplina:

  • Petnja trail 13km / +360m
  • Pljuskara trail 25km / + 690m
  • Dilj trail maraton 46km / + 1475m –  donosi 2 ITRA boda

Posljednja spomenuta ruta Dilj trail maraton vodi kroz dvije županije, Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku, a blizu ste i trećoj, Osječko-baranjskoj. Radi o poznatoj planinarskoj obilaznici koja vas vodi oko Dilj gore, a njene ljepote možete pogledati u videu koji su napravili sami Mazatori.

Kako ne biste na utrku došli nespremni, osigurane su pripreme za sve koji žele treće izdanje Mazator traila “rasturiti”. Svake nedjelje u 8h održava se Šuma Striborova trail liga, koja je ujedno i priprema za utrku. Liga se sastoji od 12 kola i čine je različite staze od u prosjeku 10km. Tri kola su već održana, a po rezultatima se može vidjeti napredak koji su ostvarili sudionici. Rezultate Trail lige i detalje o tome kako sudjelovati pogledajte na mazator.hr.

Startni paket za utrku sadrži sve ono na što ste već naviknuli te su u ponudi dva artikla kojima natjecatelji mogu obogatiti svoje pakete. Zimska kapa i metalna šalica su nešto što treba svim outdoor zaljubljenicima, a upravo oni posebno dizajnirani za ovogodišnje izdanje. Količine su limitirane, tako da samo najbrži imati priliku doma odnijeti dva vrijedna i unikatna artikla.

Mazator trail ulazi u kalendar Slavonsko-baranjske trail lige, te Hrvatskog trail running kupa.

 

Prijave za utrku otvorene su do 07.09.2020, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na linku .

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice