Sada čitate
Medvednica trail – nova zvijezda na trail nebu

Medvednica trail – nova zvijezda na trail nebu

Prošli tjedan je procurila informacija kako ekipa koja organizira Zagrebački noćni cener (i Zagrepčanku 512 i Kros utrku Volim trčanje) planira 30.5.2020. organizirati trail utrku na Zagrebačkoj gori – Medvednici. O utrci se trenutno ne zna previše osim da nosi ime “Medvednica trail” te da će imati čak 4 staze: 60 km, 30 km, 15 km i timsku (štafetnu) utrku.

- Oglas -

Pokretanje web stranice najavljuju za 20.2.2020. (www.medvednicatrail.run), a za sada ih se može pratiti na Instagram profilu www.instagram.com/medvednicatrail/ te Facebook eventu www.facebook.com/events/570204730234247/ gdje su dosta aktivni i skoro svakodnevno izbacuju teasere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Medvednica trail (@medvednicatrail) on

Za sada su otkrili samo neke lokalitete koje će staza obilaziti: malo šumsko izletište Srnec, vrh Plazur i polupećina Podcintarnica, a za ostale ćemo očito morati pričekati 20.2.

Čini se da su ozbiljno krenuli u organizaciju i ove utrke jer su objavili kako će im staze (jedna već ima) imati ITRA certifikate što znači da će se na njima moći skupljati bodovi za Ultra-Trail du Mont-Blanc® i neke druge poput Miut® – Madeira Island Ultra-Trail®Trail Verbier Saint Bernard – X-Alpine, Val D’aran By Utmb® i Gaoligong By Utmb®.

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice