Sada čitate
Matija Lukina i Sara Vilić prvaci Hrvatske u sprint triatlon

Matija Lukina i Sara Vilić prvaci Hrvatske u sprint triatlon

Nedjelja, 17.07.2011., Gornja Stubica-Bedekovčina

- Oglas -

U nedjelju u organizaciji Triatlon Kluba „Rudolf Perešin“ Gornja Stubica održan je 10. po redu „Zagorski triatlon“. Ovo jubilarno izdanje utrke bilo je ujedno prvenstvo i kup Hrvatske u sprint triatlonu (750m plivanje, 20km bicikla, 5km trčanje).
Sve je počelo u 9 sati u centru Gornje Stubice, kod spomen-parka „Rudolf Perešin“ gdje su se do 11 sati vršile prijave. Nakon prijava bio je organizirani prijevoz svih takmičara i njihovih bicikla na jezero Bajer u Bedekovičini gdje je bio predviđen start utrke.

Prva na redu u 12:30 sati bila je promo Aquatlon utrka za djecu 13 godina i mlađi koji su odmjerili snage na 100m plivanja i 500m trčanja. Najbrža je bila djevočica iz susjedne nam mađarske, Petra Paluska (Triatlon Barcs), drugi je bio Marko Paliska (Triatlon klub Pula) i treći Bálint Horváth (Triatlon Barcs) također predstavnik iz mađarske.

Točno u 13:00 sati slijedio je start glavne utrke, sprint triatlona; najprije samo muški i štafete dok 10 min kasnije, u 13:10 startale su posebno ženske natjecateljice. Kod ukupnih pobjednika nije bilo velikih iznenađenja i pobijede su odnjeli glavni favoriti. Naš Matija Lukina (član Triatlon Kluba „Rudolf Perešin“ Gornja Stubica) gotovo da i nije imao konkurencije i cjelu utrku gotovo da je sam odradio i sa lakočom došao do ukupne pobijede na domaćem terenu i još jednog naslova državnog prvaka u sprint triatlonu te još jednom potvrdio status trenutno najboljeg triatlonca u Hrvatskoj. Drugi je bio Matej Šporar a treći Matija Krivec, obojica iz Triatlon Kluba „Swibir“ iz Zagreba.

Kod žena slavila je Sara Vilić iz triatlon kluba Pula i postavila novi ženski rekord staze koji sada iznosi 1:10:32 (stari je bio 1:11:07). Druga je bila Daria Pletikapa iz Triatlon kluba „Zrinski-Novatec“ i treća Tea Miloš iz Triatlon kluba „Pula“.

Zajedno sa najboljim hrvatskim triatloncima, sprint triatlon utrku imali su priliku odraditi i rekreativne štafete kojih je ukupno bilo 4. Svaka štafeta imala je 3 člana od kojih je prvi odradio plivački segment, drugi biciklistički a treći trkački dio triatlon utrke. Pobjedu kod štafeta uzeli su Bedekovčanci (naziv štafete: BEDEKOVČINA) u sastavu: Marko Ivančić, Božidar Mirt i Dario Kraljić. Druga štafeta bila je „Opća Bolnica Zabok“ u sastavu: Marijan Hujis, Željko Kliček i Krešo Krajačić. Treće mjesto zauzela je štafeta orginalnog naziva: „1. mjesto Chuck Norris“ u sastavu: Matija Čurković, Franjo Palić i Marina Krstić i četvrto ne manje vrijedno zauzela je štafeta „Zagorje Expres“ koju su činili Ante Krstić, Valentina Matić i Petar Živičnjak.

U 13:25min i zadnji triatlonski start na jezeru Bajer imali su najmlađi triatlonci, tj. kadeti koji su imali tzv. super sprint triatlon sa distancama 375m plivanja, 16km bicikle i 2.7km trčanja. U toj utrci najbrži je bio Luka Paliska iz TK Pula, drugi je bio Josipović Jan isto TK Pula a treći Komić Luka iz TK Split. Kod kadetkinja najbolja je bila Nagy Lili (Triatlon Barcs, Mađarska), druga je bilo Nagy Sara također iz mađarske a treća Dragana Damjanović iz TK Split.

Nakon završenih triatlon utrka, u centru Gornje Stubice bile su održane i utrke za predškolsku djecu i djecu osnovnih škola u trčanju u dužinama 200-1600m te utrka građana na 2.7km trčanja. Tako da je za svakog ko je bio željan sporta i natjecanja bilo nešto.

Završetkom tih utrka usljedilo je i svečano proglašenje i nagrađivanje najboljih u svim navedenim utrkama čime je i bilo zaključeno ovo jubilarno 10. izdanje ZAGORSKOG TRIATLONA, na kojem je nastupilo rekordan broj natjecatelja i prema izjavama sudionika bilo je ovo do sada najbolje izdanje ZAGORSKOG TRIATLONA, tako da je jubilej više nego uspio i lijepo obilježen.

Preporuka za čitanje

Posebno su bili nagrađeni Josip Dikon (TK Jarun, Zagreb), Hrvoje Turčić i Matija Lukina (oba TK Rudolf Perešin Gornja Stubica) za nastup na svih 10 izdanja Zagorskih triatlona. Ivana Lukina (TK Hidraulika Kurelja, Donja Stubica) i Matija Lukina (TK Rudolf Perešin Gornja Stubica) dobili su i priznanje za najbolju zagorsku triatlonku i najboljeg zagorskog triatlonca pošto su bili najbolje plasirani od zagorskih natjecatelja u ženskoj odnosnoj muškoj konkurenciji na ovogodišnjem izadnaju Zagorskog triatlona.

Svi skupa se veselimo 20. izdanju ovog triatlona i nadamo se da će to ovaj triatlon i doživjeti jer kako je prema izvješću sportskog portala www.3sporta.com ova triatlon utrka jedna od najbolje organiziranih u Hrvatskoj, što je velika pohvala a i motiv organizatoru Triatlon Klubu „Rudolf Perešin“ Gornja Stubica na čelu sa direktorom utrke i glavnim čovjekom kluba, Željku Lukini bez kojega sve ovo nebi ni bilo.

Izvješće i odlična galerija fotografija sa 3sport.com portala o 10. Zagorskom triatlonu: http://www.3sporta.com/i.php?d=2&id=318#pocetak

Sam ovaj događaj popračen je i od strane Večernjeg lista i HTV-a koji je istog dana na glavnom večernjem dnevniku u sportskom dijelu objavio reportažu što nije mala stvar. http://www.hrt.hr/index.php?id=37&tx_ttnews[tt_news]=123445&cHash=2fa8e497a4

Biti će i obajvljena i duža reportaža na sportskoj televiziji.

Na vrh stranice