Sada čitate
Koje su novosti na GRAWE noćnom maratonu 2020.?

Koje su novosti na GRAWE noćnom maratonu 2020.?

Najčešće pitanje s ulaskom u ljeto napokon je dobilo svoj odgovor – DA, GRAWE noćni maraton će se održati i to, kao i svih godina do sada, zadnje subote u 8. mjesecu, dakle 29. kolovoza 2020. godine. Start i cilj su na zagrebačkom jezeru Bundek, a trasa prolazi savskim nasipom.

- Oglas -

Ovogodišnja tema utrke prikladno je „ZAPISANO U ZVIJEZDAMA“ jer, ako nas je čemu naučila ova godina, naučila nas je tome da protiv viših sila ne možemo jer je sve zapisano, upravo tamo gore, u zvijezdama. Organizatori su pripremili nekoliko različitih scenarija za održavanje utrke koje će uskladiti sa svim (tada aktualnim) preporukama i mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kako bi prvenstveno trkačima i volonterima, a onda i cijelom organizacijskom timu, sponzorima, navijačima i posjetiteljima osigurali maksimalnu zaštitu. Najizgledniji scenarij, usklađen s trenutnim mjerama, naveden je u raspisu utrke, a o svim izmjenama trkači će biti pravovremeno obaviješteni.

Promjene u odnosu na prošle godine

Najveća promjena u odnosu na prošlu godinu jest maksimalan broj sudionika, koji prema trenutnim preporukama smije biti samo 500 trkača, međutim kako bi na utrci moglo sudjelovati što više ljudi, utrka će imati dva fizički odvojena starta i samim time mogućnost primanja po 500 trkača za svaki start i to prema sljedećem rasporedu:

  • Desetinka (utrka na 4,2 km) starta u subotu 29.8. u 10h ujutro (maksimalan broj sudionika – 500)
  • Utrke ¼ maraton (10km), ½ maraton (21km), ¾ maraton (32km) i maraton (42 km) startaju zajedno 29.8. u 19h (ukupan maksimalni broj sudionika je 500 trkača za sve četiri utrke)

Prijave su otvorene do popunjavanja kvote. Naravno, kako organizatori i najavljuju, u slučaju da su zvijezde zapisale neki drugi plan za taj datum koji je malo svjetliji od trenutnog, broj sudionika će se, sukladno mjerama, povećati.

Ovogodišnji vizual utrke – Sve je zapisano u zvijezdama

Majica, medalja i buff u skladu s temom

Sve prijavljene ove godine očekuju zanimljivi startni paketi koji, između ostalog uključuju tehničku majicu (dry fit), svjetleće i silikonske narukvice te neizostavne, i uvijek posebne, finišerske medalje u dvije dimenzije (manje za Desetinku i veće za ostale utrke). Uz prijave je moguće kupiti i posebno dizajniran buff.

Preporuka za čitanje

Prikupljena sredstva za nove tri proteze za djecu s oštećenjem donjih ekstremiteta

GRAWE noćni maraton i ove je godine kruna dobrotvorne aktivnosti prikupljanja trkačkih kilometara koje GRAWE pretvara u donaciju za kupovinu aktivnih proteza za djecu s oštećenjem donjih ekstremiteta kako bi im omogućili ravnopravnije odrastanje s vršnjacima, uz igru, sport i olakšavanje svakodnevnih aktivnosti. Prošle godine svoje su proteze već tako dobili Marija, Klea i Karlo, a ove godine proteze dobivaju Antonija (15), Borna (14) i Ivan (5). Uključeni trkači su ove godine zadani cilj od 100.000 kilometara dosegli u rekordnom roku od samo 31 dan.

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice