Sada čitate
FORUM: „Pogled unatrag – 10 godina (razvoja) trčanja u Hrvatskoj“

FORUM: „Pogled unatrag – 10 godina (razvoja) trčanja u Hrvatskoj“

Društvo športske rekreacije Aktivan život, koje već više od 15 godina radi na promociji trčanja kao savršene rekreacije, organizira u subotu 5.11.2022. na lokaciji Europski dom, Jurišićeva 1, forum kako bi potaknulo raspravu o strelovitom razvoju i popularizaciji rekreativnog trčanja u Hrvatskoj.

- Oglas -

U prvom dijelu foruma od 19 do 20h, okupljaju se glavni akteri trkačke scene u Hrvatskoj, koji su svojim radom direktno utjecali na omasovljenje trčanja i koji će odgovarati na pitanja kako smo došli od toga da na utrkama danas imamo i po nekoliko tisuća natjecatelja i zašto se trkači danas mogu vidjeti posvuda – na ulicama grada, parkovima, planinarskim stazama? Raspravljat će se i o faktorima koji su doveli do toga da trčanje postane dostupno svima te koliko su škole trčanja imale svoje prste u tome. Svakako će jedna od tema biti i popularizacija ultramaratona obzirom da smo u posljednjih nekoliko godina u tome postali vodeći u Europi.

Trčanje je danas dostupno u svim dijelovima Hrvatske, od škola i klubova do lokalnih i međunarodno popularnih evenata poput 100 milja Istre. Tko su glavni akteri širenja kulture trčanja i sudjelovanja na utrkama izvan najvećih gradova poput Zagreba, Rijeke i Splita i na koji način su trčanje uveli u turističku ponudu?

Kako se uopće početi baviti trčanjem i koga pitati za savjet? Tu su značajnu ulogu dali mediji specijalizirani za trčanje poput portala Trčanje.hr i 3sporta, koji su sa sobom povukli i društvene mreže te kreirali velike online zajednice trkača.

Sudionici su Nedeljko Vareškić osnivač i voditelj škole trčanja Trčaona i urednik portala Trčanje.hr, Dragan Janković predsjednik i trener Atletskog kluba Sljeme te izbornik Hrvatske ultraške reprezentacije, Tomislav Marinović predsjednik UMK Mazator i TK Mazator, voditelj i osnivač Saucony škole trčanja Slavonski Brod koji je trčanje doveo u istočni dio Hrvatske, Alen Paliska koji je s utrkom 100 milja Istre to područje stavio na svjetsku trail scenu te Ivana Mićin Senior marketing manager u adidasu i osoba koja je bila jedna od osnivačica prve škole trčanja u Hrvatskoj.

Sudionici prvog dijela foruma

Drugi dio foruma, u trajanju od 20:10 – 20:45h okupit će zanimljive goste koji su od rekreativaca postali profesionalci, odnosno one koji mogu svjedočiti kako se i koliko promijenila trkačka scena u posljednjih 10 godina. Sudionici su Veronika Jurišić (AK Sljeme) dugogodišnja uspješna ultramaratonka i reprezentativka, Mario Lovrić (UMK Mazator) koji je od početnika do reprezentativca u trčanju došao u svega nekoliko godina i Thomas Kezele (thomaskezele.com) trkač bloger i voditelj podkasta o trčanju koji je podignuo nove medije s temom trčanja na novu razinu.

Sudionici drugog dijela foruma

Moderator rasprave je voditeljica i trkačica Ana Stunić.

Forum je moguće pratiti:

  • Uživo na licu mjesta, Europski dom, Jurišićeva 1 i broj je ograničen na 30 osoba. Prijave su obavezne putem obrasca ForumPrijavaDolaska
  • Putem live prijenosa na YouTube kanalu Zagreb run
Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice