Sada čitate
Crveni spust … dva puta

Crveni spust … dva puta

Zagrebačka trail liga tj. Medvednica trail liga bliži se kraju svog trećeg izdanja. Radi se o zanimljivom konceptu trail lige u kojem se svako kolo trči na drugoj lokaciji i drugom stazom u Parku prirode Medvednica, a trči se jednom mjesečno osim tijekom ljetne pauze u srpnju i kolovozu.

- Oglas -

Na ovaj način liga je u protekla tri izdanja prošla Medvednicu uzduž i poprijeko. Trčalo se brojnim poznatim medvedničkim lokalitetima kao što su Kameni svati, slap Sopot, poučna staza Bistra, planinarima poznati uspon Put u nebo, Medvedgrad itd.

Za zadnje ovosezonsko kolo izabrali smo pravu poslasticu, svjetski poznati skijaški lokalitet – crveni spust. Crveni spust x2 trail ne trči se niz nego uz strminu ove poznate skijaške staze, tako da nećete juriti kao Janica nego se vući gore kao ljenjivac. I to dva puta. 🙂

Ovo je staza koju svakako morate isprobati i staviti kvačicu da ste je odradili bar jednim u životu. Radi se o dijelu staze cca 800 m s cca 250 m uspona, a ostatak utrke je klasična trail staza na kojoj se pripremate za dva uspona ili odmarate od njih 🙂 Rekorderi na Strava segmentu su Nikola Špoljar s 9:13 i Danijela Horvat s 12:23.

Nakon utrke, upriličit ćemo proglašenje pobjednika utrke te proglašenje pobjednika 3. izdanja lige. Već sada znamo da je ukupna pobjednica Marta Grubić dok se u muškoj konkurenciji vodi opaka borba između Dragana Pejića s prikupljenih 581,83 bodova i Dubravka Pavera s 578,52. Odluka o pobjedniku odlučivat će se na najbolji mogući način – na crvenom spustu!

Za ukupne pobjednike osigurali smo trkačima najdraži poklon – trail tenisice.

A i svi finišeri utrke imat će priliku postati ponosni vlasnici istih tih tenisica (Brooks Cascadia 16) jer ćemo zavrtiti tombolu.

Uglavnom, bit će to jedno zabavno prijepodne na Sljemenu.

Prijave su otvorene za sve pa se prijavite ako smo vas zainteresirali. Jer za samo 8,63 EUR možete juriti stazom kojom su jurili Janica i Ivica 😉

Piše: Nedeljko Vareškić, organizator utrke i lige

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice