Sada čitate
Budi nečija zvijezda – trči Mliječnu stazu 2017.

Budi nečija zvijezda – trči Mliječnu stazu 2017.

Kako bi se ostvario vrijedan projekt osnivanja prve banke humanog mlijeka, koji UNICEF pokreće u suradnji s Ministarstvom zdravstva RH i Hrvatskom udrugom grupa za potporu dojenju, UNICEF organizira prvu humanitarnu utrku Mliječna staza 2017. s ciljem prikupljanja sredstava i podizanja svijesti o važnosti najbolje skrbi za najmlađe.

- Oglas -

Na utrci se očekuje 3000 sudionika, a samo događanje odvijat će se dva dana – 9. i 10. rujna u Zagrebu. U subotu, 9. rujna, održat će se revijalna dječja trka na Europskome trgu, uz brojne edukativne i zabavne aktivnosti za cijelu obitelj, dok će se u nedjelju, 10. rujna, održati glavne utrke na 5 i 10 kilometara, a start i cilj bit će na Trgu Eugena Kvaternika (Kvatrić).

Prihod od kotizacija donacija je usmjerena na otvaranje prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj u jednoj od zagrebačkih bolnica, a iznosi 123 kune za utrke na 5 i 10 kilometara te obuhvaća:

  • sudjelovanje na utrci,
  • finišersku medalju,
  • UNICEF-ovu atletsku majicu,
  • startni broj,
  • elektronsko mjerenje rezultata,
  • okrepu na stazi.

Utrke za djecu su besplatne.

#BudiZvijezda prve humanitarne Mliječne staze!

„Za početak svake utrke važan je dobar start – zato je djeci, posebno onoj najmlađoj i najranjivijoj, važno dati vjetar u leđa. Pozivamo sve da budu zvijezde i da pomognu u brizi za prijevremeno rođenu djecu i drugu novorođenčad koja treba našu pomoć. Sve što trebate napraviti jest prijaviti se na mlijecnastaza.hr i trčati svoju utrku ili navijati. Svatko od nas može biti zvijezda vodilja za najmlađe”, izjavila je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Preporuka za čitanje
B2B RUN

Mliječna staza 2017. okupit će odrasle i djecu, rekreativne i profesionalne trkače, donositelje odluka, korporativni sektor i poznate osobe. Svoju podršku dale su i UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Bojana Gregorić Vejzović te poznata triatlonka Đurđica Orepić − Ironwoman. Utrka se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

UNICEF-ova Ambasadorica Bojana Gregorić Vejzović

Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici www.mlijecnastaza.hr, te na FB stranici UNICEF Hrvatska.

Prijave su službeno otvorene do 5. rujna na utrka.com.

Na vrh stranice