Sada čitate
Blagdani jednog trkača

Blagdani jednog trkača

Blagdani, praznici, slobodni dani – kako god ih nazvali uvijek im se jednako veselimo. Uglavnom ih obilježi druženje s obitelji i prijateljima, puno hrane i pića i „pauza“ u svemu što smo radili redovito kroz cijelu godinu.

- Oglas -

Trkači, oni koji u tome uživaju i treniraju redovito, ovdje najčešće imaju grižnju savjesti. Kako imati najbolje od oba svijeta i ostati trkač cijele godine te kako se pripremiti za godinu koja dolazi?

  • Napravi plan treninga

Vjerojatno ga već imaš i treniraš po njemu no ovakve izvanredne situacije poput blagdana zahtijevaju svojevrsnu prilagodbu. Stoga uzmi svoj plan, ili ga napiši po prvi put, i trčanje isplaniraj u svoj raspored. Možda možeš smanjiti dužinu, a povećati broj treninga ili skratiti trčanje i ubaciti vježbe snage.  Na tebi je da odlučiš, ali što god zapisao/la ubaci to u svoj dnevni kalendar – doručak, trčanje, kupovanje poklona, kićenje jelke, advent s prijateljima…

Zašto ne bi za vrijeme treninga posjetili Advent!
  • Odmori

Cijele godine trčiš? Onda je ovo je idealno vrijeme za odmoriti i skupiti snagu za novu trkačku sezonu. Neće se ništa dogoditi ako uzmeš tjedan dana slobodnog. Na poslu imamo godišnji odmor, trebamo ga i u trčanju.

  • Opremi se

Sada je idealan trenutak za nabavku opreme. Sniženja su najveća nakon Božića i, ukoliko već imaš listu opreme koja ti treba za novu trkačku sezonu, kreni u kupnju. Možda čak nabaviš i poklone onima koji razmišljaju o kretanju u svijet trčanja i tako ih potakneš da se pokrenu.

  • Isplaniraj novu sezonu

Nova godina donosi pregršt zanimljivih utrka. Kako bi pravilno isplanirali treninge, ali i financijsku stranu 2018., dobro je napraviti popis utrka na koje želimo ići. Ukoliko su neke od njih već otvorile prijave, prijavi se i prekrižit s TO DO liste. Dodatan savjet – plan utrka raditi sa svojim trkačkim prijateljima. 🙂

  • Godinu isprati – trčanjem

U posljednjih nekoliko godina trkačka sezona nije gotova s padom temperature već se proteže cijele godine. Tako imamo i božićne i novogodišnje utrke koje su zabavne i drugačije. Stoga nabavi kapu Djeda Božićnjaka i utrči u 2018.. Nakon trčanja obavezno druženje uz kuhano vino i dobro društvo.

  • Nagrada

Ponekad treba sjesti i sagledati sve što smo postigli u protekloj godini. Sigurno je bilo utrka na koje smo zaboravili, treninga na kojima smo izašli iz svojih okvira, novih prijatelja… Uspjehe treba proslaviti i nagraditi, stoga uzmi taj komad torte i uživaj.

Neka bude sretna i uspješna trkačka 2018.!

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice