Već po ustaljenoj tradiciji, najpoznatija ulica na svijetu – dubrovački Stradun – domaćin je novogodišnje utrke na 10 km. DuRun10K došao je do svog 4. izdanja i ima sve više poklonika i mogućnost da preraste u jedan veliki trkački spektakl. Na startu se ove godine našlo više od 150 trkača iz 25 zemalja s 4 kontinenta. Staza, sa startom i ciljem na Stradunu, iznimno je atraktivna i pruža nezaboravan doživljaj svim trkačima, sastoji se od dva istovjetna kruga od 5km, a s obzirom na konfiguraciju nije baš lagana.

Pobjednik u muškoj konkurenciji bio je nizozemski trkač Abhinabha Tangerman s vremenom 33:55, član Peace Runa, a iza njega su u cilj ušli domaći trkači Ivan Dračar iz AK Kvarnera i Ante Živković iz AK Dubrovnik. Zanimljivost kod muškaraca je da 4 pobjednika dolaze iz 4 različite zemlje – Mađarske, Hrvatske (Dino Bošnjak na 2. DuRunu), Kenije i sada iz Nizozemske.

Kod žena prošlogodišnji naslov obranila je proslavljena maratonka iz Srbije, Olivera Jevtić, koja je u cilj ušla s vremenom 36:18, samo 4 sekunde ispred hrvatske olimpijke Matee Matošević iz AK Agrama, inače pobjednice 1. DuRuna. Na trećem mjestu je bila još jedna naša olimpijka, Marija Vrajić.

Organizator je posebno nagradio troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji, 10 najbržih hrvatskih trkača i trkačica te najbržeg Dubrovčana i najbržu Dubrovčanku.

Prije samog početka utrke, u organizaciji svjetskog trkačkog pokreta mira – Peace Run, gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković, upalio je baklju mira koja, sada već po četvrti put, na svoj put diljem svijeta kreće 1. siječnja iz Dubrovnika.

Pogledajte rezultati utrke.

#RunWithVip