Sada čitate
DuRun10K zapalio baklju mira

DuRun10K zapalio baklju mira

Već po ustaljenoj tradiciji, najpoznatija ulica na svijetu – dubrovački Stradun – domaćin je novogodišnje utrke na 10 km. DuRun10K došao je do svog 4. izdanja i ima sve više poklonika i mogućnost da preraste u jedan veliki trkački spektakl. Na startu se ove godine našlo više od 150 trkača iz 25 zemalja s 4 kontinenta. Staza, sa startom i ciljem na Stradunu, iznimno je atraktivna i pruža nezaboravan doživljaj svim trkačima, sastoji se od dva istovjetna kruga od 5km, a s obzirom na konfiguraciju nije baš lagana.

- Oglas -

Pobjednik u muškoj konkurenciji bio je nizozemski trkač Abhinabha Tangerman s vremenom 33:55, član Peace Runa, a iza njega su u cilj ušli domaći trkači Ivan Dračar iz AK Kvarnera i Ante Živković iz AK Dubrovnik. Zanimljivost kod muškaraca je da 4 pobjednika dolaze iz 4 različite zemlje – Mađarske, Hrvatske (Dino Bošnjak na 2. DuRunu), Kenije i sada iz Nizozemske.

Kod žena prošlogodišnji naslov obranila je proslavljena maratonka iz Srbije, Olivera Jevtić, koja je u cilj ušla s vremenom 36:18, samo 4 sekunde ispred hrvatske olimpijke Matee Matošević iz AK Agrama, inače pobjednice 1. DuRuna. Na trećem mjestu je bila još jedna naša olimpijka, Marija Vrajić.

Organizator je posebno nagradio troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji, 10 najbržih hrvatskih trkača i trkačica te najbržeg Dubrovčana i najbržu Dubrovčanku.

Prije samog početka utrke, u organizaciji svjetskog trkačkog pokreta mira – Peace Run, gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković, upalio je baklju mira koja, sada već po četvrti put, na svoj put diljem svijeta kreće 1. siječnja iz Dubrovnika.

Preporuka za čitanje

Pogledajte rezultati utrke.

#RunWithVip

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice