Sada čitate
4. Polojska ultra najavljena za ožujak 2021.

4. Polojska ultra najavljena za ožujak 2021.

Od 3. Polojske ultre, utrke na 100 i 50km koja se održava u Slavonskom Brodu nije još prošlo godinu dana ali evo nam već najave 4. izdanja. U 2020. godini Polojska ultra bila je ujedno i Prvenstvo Hrvatske na 100km, a ponovimo pobjedu su odnijeli Dejan Radanac, koji je ujedno postavio novi rekord Hrvatske na 100km, te Veronika Jurišić u ženskoj konkurenciji.

- Oglas -

Slavonski Brod, točnije organizator eventa Ultramaraton klub Mazator, nada se da će i 4. izdanje ove utrke, planirane za 6.ožujka biti Prvenstvo Hrvatske jer su za sada jedini kandidati za tu disciplinu.

Glavni čovjek Ultramaraton kluba Mazator, dobro nam poznat, Tomislav Marinović najavio je kvalitetniju utrku u smislu organizacije jer kako kaže, velika im je želja organizirati Europsko, pa čak i Svjetsko prvenstvo na 100km u bližoj budućnosti.

 ‘’U 2020. godini izuzetno smo zadovoljni kako smo organizirali 3. izdaje utrke i drago nam je da su svi zadovoljni, pogotovo trkači. Za 4. izdanje imamo par sitnica koje će trkačima puno značiti, a to je bogatija okrepa s čajem, juhom, kavom i druge tehničke stvari. U prošlom izdanju dan prije utrke organizirali smo predavanje, odnosno panel diskusiju Ultra talk koja je bila pun pogodak, pa ćemo s njom ići i sljedeće godine, a sve s ciljem upoznavanja najboljih ultraša publici i onima koji u ultra trčanje tek dolaze.“

Osim spomenutog Prvenstva Hrvatske na 100km, utrka ima discipline i od 50km, te štafete 50km i 100km. Novost su i kategorije na štafeti 50km koje će se vrednovati zasebno, a to u ŽŽ (žena-žena), MM (muškarac- muškarac) i ŽM (žena- muškarac). Štafeta na 100km vrednuje se samo kao mješovita štafeta, tj. samo ukupan plasman. Razlog takvoj odluci je veliki broj natjecatelja koji se prijavljuje u štafeti 50km.

Staza za utrku se nalazi pored rijeke Save i vodi ka gradskom kupalištu Poloj. Promet je zatvoren za sva motorna vozila, što je savršeno za natjecatelje pogotovo jer neće biti nikakvog ometanja. Staza je certificirana i iznosi 5000m – natjecatelji trče do prvog okreta koji je na 2500m te se vraćaju istom rutom nazad do starta/cilja.

 

Polojska ultra je utrka koja se nalazi u kalendaru Svjetskog ultramaratonskog saveza, International association of  Ultrarunners (IAU). Izdanje u 2021. godini je dobilo Silver Label za utrku od 100km, te Bronze Label za utrku na 50km.

 

Preporuka za čitanje

„Postupat ćemo u skladu s pandemijom Covida 19, i poštivati sve zabrane koje tada budu aktivne i važeće. Smatram da je izuzetno bitno da sportaši imaju cilj/utrku za koju će se pripremati, a mi im to nudimo. U najgorem slučaju, ako zabrane okupljanja velikog broja ljudi, mi ćemo se potruditi organizirati natjecanje za sudionike Prvenstva Hrvatske. Do tada promoviramo svoju Polojsku ultru i pozivamo sve da se okušaju u ultra trčanju.“ – zaključio je Marinović.

Raspis i prijave možete pronaći na www.stoperica.hr.

Sve važne informacije i buduće najave možete pronaći na Facebook stanici Polojska ultra 100km, te web stranici sb-run.com, kao i na mazator.hr.

 

 

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice