Sada čitate
17. međunarodna utrka Kutina – Voloder in memoriam Franjo Mihalić

17. međunarodna utrka Kutina – Voloder in memoriam Franjo Mihalić

Tradicionalna utrka Kutina – Voloder održat će se i ove godine u rujnu. Start utrke je 10. rujna u 10 sati iz centra Kutina, a trči se do 15 km udaljenog Volodera gdje sve sudionike čeka zabava u sklopu manifestacije Voloderske jeseni koje su ove godine jubilarne 50-te.

- Oglas -

Zašto se utrka trči u sjećanje na Franju Mihalića? Franjo, ili kako su ga zvali, Jura, rodom je iz Moslavine, nedaleko Kutine, i tu je trčao svoje prve kilometre. Zapamčen je po mnogobrojnim uspjesima, od kojih je svakako najznačajniji – srebrna olimpijska medalja na OI u Melbourneu 1956. godine.

Staza je duga 15 kilometara, službeno je izmjerena i verificirana od strane HAS-a te se boduje za sve tri lige cestovnog trčanja. Utrka je ujedno i odličan ispit za sve koji pripremaju jesenski polumaraton u Varaždinu ili Zagrebu. Dužina od 15 kilometara uvijek je veliki mamac za trkače rekreativce, a i sama konfiguracija staze ne zahtjeva velike napore.

Startnina je 100 kuna, a svi trkači i trkačice dobit će u startnom paketu i majicu s logom utrke, sudioničku medalju te jelo i piće poslije utrke. Za najbrže su pripremljene novčane nagrade, medalje po kategorijama, a nagrade će ponijeti i najstariji te najmlađi trkač/trkačica, kao i onaj tko ciljem prođe – zadnji.

Utrku organizira Udruga „VINKO“ Kutina, a suorganizator utrke je Atletska Udruga „Moslavina u pokretu“. Ove godine najmasovnijem i najstarijem atletskom događaju u županiji Sisačko-Moslavačkoj pokrovitelji su i Grad Zagreb, Grad Kutina, Grad Popovača i Sisačko moslavačka županija.

Prijaviti se možete na kt-volrunning.com/prijave/ , a iz Zagreba je organiziran odlazak na utrku autobusima.

Detaljne informacija o utrci pronađite na službenoj web stranici te na Facebook stranici utrke.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice