Sada čitate
Dođi i trči u Kutini!

Dođi i trči u Kutini!

Tradicionalna atletska utrka Kutina – Voloder održat će se i ove godine sredinom rujna, po 18. put. Start utrke je 16. rujna u 10 sati iz centra Kutine, a trči se do 15 kilometara udaljenog Volodera gdje sve sudionike čeka dobra zabava u sklopu manifestacije Voloderske jeseni.

- Oglas -

Utrka se trči u sjećanje na legendu svjetske atletike Franju Mihalića. Franjo, ili kako su ga zvali, Jura, rodom je iz Moslavine, nedaleko Kutine, tu je trčao svoje prve kilometre. Zapamćen je po mnogobrojnim uspjesima, od kojih je svakako najznačajniji srebrna olimpijska medalja na OI u Melbourneu 1956. godine u maratonu, a bio je i pobjednik jednog od najvećih maratona na svijetu, Bostonskog maratona.

“Staza utrke dužine je 15 kilometara, službeno je izmjerena i verificirana od strane HAS-a,  izvrstan je test za sve koji pripremaju jesenski polumaraton, a rekreativcima će biti poseban doživljaj trčati uz bok s olimpijcima, reprezentativcima i najboljim atletičarima iz cijele regije.” – ističe direktor utrke Danijel Kepe.

Za rane prijave s uplatom prije 20.7.2018. startnina je 90 kuna, do 20.8.2018. je 100 kuna, nakon čega raste na 120 kuna, a svi trkači i trkačice dobit će u sklopu plaćene startnine majicu s logom utrke, sudioničku medalju s likom Franje Mihalića te jelo i piće poslije utrke. Za najbrže su pripremljene novčane nagrade, medalje po kategorijama, a nagrade će ponijeti i najstariji te najmlađi trkač/trkačica, kao i onaj tko ciljem prođe zadnji.

Utrku organizira Udruga VINKO Kutina, a i ove godine pokrovitelji utrke su tri grada: Grad Zagreb, Grad Kutina i Grad Popovača. Ova utrka je ujedno najstarija i najmasovnija cestovna atletska utrka u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice