Sada čitate
100 000 trkača na Wings For Life World Run

100 000 trkača na Wings For Life World Run

S Liburnske obale u Zadru, za one koji ne mogu, potrčalo je čak 8500 trkača. Profesionalci, amateri, stari i mladi, kao i sudionici u kolicima – jedni uz druge, zajedno s više od 100 000 ljudi diljem svijeta, krenuli su s jednim ciljem – učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Zajedničkim snagama u svijetu je prikupljeno preko 3 milijuna eura koji su u stopostotnom iznosu namijenjeni neprofitnoj međunarodnoj zakladi Wings for Life, koja se bavi istraživanjima leđne moždine.

- Oglas -

Foto: Predrag Vuckovic

Pola sata nakon trkača krenulo je i presretačko vozilo koje je polako sustiglo i one najizdržljivije na stazi. Od pokretne ciljne linije najdulje je trčaao Austrijanac Karl Aumayr, koji je pretrčao hvalevrijednih 68,01 kilometara i time postao peti pobjednik hrvatske Wings for Life World Run utrke i novi rekorder staze. Karlo jje ujedno i prvi strani pobjednik ove utrke u Hrvatskoj. Peta pobjednica hrvatske utrke postala je Slovakinja Martina Burzova, koja je svoju utrku završila sa 32,68 kilometara.

Natjecatelji u kolicima, koji su bez pomoći uspjeli prijeći najveću udaljenost, bili su Tatjana Varga s prijeđenih 14,83 kilometara te Filip Veršec19,15 kilometara.

Foto: Marjan Radovic

Pobjednica Wings For Life u Hrvatskoj i prošlogodišnja u Norveškoj, Nikolina Šustić danas je postala četverostruka pobjednica Wings for Life World Run utrke u švicarskom Zugu s pretrčanih 53,73 kilometra. Ovi su joj kilometri u globalnom poretku donijeli visoku drugu poziciju.

Naslov prvaka i globalnog pobjednika, baš kao i prošle godine, otišao je u ruke natjecatelja u kolicima. Šveđanin Aron Anderson u Sunriseu na Floridi još je jednom pokazao da granice zaista ne postoje sa pređenih 89,85 kilometara.

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice