Sada čitate
Završila 6. sezona kros lige Globetka

Završila 6. sezona kros lige Globetka

Uspješno je završila je 6. sezona kros lige Globetka i to s odličnim odazivom u posljednjem osmom kolu u kojem je nastupilo čak 146 sudionika. Na 7,8 km pobijedio je Marijan Huzjak iz Novog Sela Rok u muškoj i Martina Bezek u ženskoj konkurenciji dok su na 3,6 km slavili Ana Dobša i Lovro Žbulj.

- Oglas -

146 sudionika 8. kola

U osam održanih kola u 2017. godini nastupilo je ukupno 260 trkača dok se od početka lige od 2012. godine, u 46 održanih utrka, u nju uključilo 520 sudionika. Nakon utrke osmog kola održano je na Gradskim bazenima Čakovec i proglašenje najuspješnijih pojedinaca za 2017. godinu. U ukupnom poretku najviše bodova u 2017. godini na 7,8 km ostvario je Dalibor Horvat ispred Marijana Huzjaka (oba Novo Selo Rok), dok je treći bio Andrija Potočnjak iz Šenkovca. Kod žena najbolja trkačica u 2017. na 7,8 km je Danijela Krobot iz Preloga, drugo mjesto zauzela je Alenka Horvat iz Novog Sela Rok a treće Višnja Čonkaš iz Čakovca. Na kraćoj dionici od 3,6 km najbolje su bile Marija Kosi iz Varaždina na prvom Ana Dobša iz Čakovca na drugom i Ivana Pejić iz Čakovca na trećem mjestu. U muškoj konkurenciji pobjednik lige na kraćoj stazi je Lovro Žbulj iz Čakovca, drugi je Mario Horvat iz Malog Mihaljevca a treći David Igrec iz Donjeg Mihaljevca.

Najbolje u ženskoj konkurenciji na 7,8 km

OBORENA DVA REKORDA

Osim rekordnog odaziva, ovogodišnju ligu obilježila su i dva nova rekorda staze i to onaj Jasmine Ilijaš iz Donjeg Kraljevca, koja je u 3. kolu na duljini 7,8 km ostvarila izvrsnih 29 minuta i 58 sekundi te pobijedila i cjelokupnu mušku konkurenciju! Drugi rekordni doseg ostvario je David Verli koji je u 4. kolu 3,6 km istrčao za 12 minuta i 6 sekundi. Prilikom proglašenja posebno emotivan trenutak bio u konkurenciji veterana iznad 60 godine u kojem je nagrada za drugo mjesto trebala biti uručena Stjepanu Koraju, tragično preminulom predsjedniku AK Međimurje. Ovo zasluženo priznanje u ime Koraja primio je njegov klupski kolega i dugogodišnji prijatelj Zvonko Horvatić.

Najbolji u muškoj kategoriji na 3,6 km

U 2018. godini Kros liga Globetka održat će se u osam kola, ravnomjerno raspoređenih od kraja siječnja sve do prve polovice studenog.

Preporuka za čitanje

Službeni rezultati dostupni su na www.ak.hr.

 

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice