Sada čitate
Zagreb Advent Run 2017.

Zagreb Advent Run 2017.

Advent ove godine započinje zagrebačkom adventskom utrkom u nedjelju 10. prosinca s početkom u 10 sati. Start i cilj utrke su u ulici Isidora Kršnjavog pred hotelom The Westin, a trkači mogu birati između ruta od 5 i 10 kilometara, koje će se kretati najužim središtem Zagreba. I ove godine organizatori pozivaju sve zainteresirane da se kostimiraju u svoje najdraže blagdanske likove.

- Oglas -

TRASA UTRKE – start Isidora Kršnjavoga, Jurja Žerjavića, pa skretanje (lijevo) na istočnu stranu trga Josipa Jurja Strossmajera (kod palače Matice Hrvatske), nakon Županijskog suda skretanje lijevo na trg Nikole Šubića Zrinskog, Praška, lijevo Trg bana Josipa Jelačića, Ilicom do Britanskog trga, skretanje desno i okret oko fontana, vraćanje Britanskim trgom na Ilicu, desno Ilicom do Krajiške ulice, skretanje lijevo u Prilaz Đure Deželića, pa desno u Andrije Kačića  Miošića, pa desno u Klaićevu, pa lijevo u Franje Hochmana, pa lijevo u ulicu Isidora Kršnjavoga do hotela The Westin (start/cilj).

Kotizacija za utrku na 5 kilometara iznosi 100, a za 10 kilometara 130 kuna te se uplaćuje na račun organizatora, a registracija za utrku moguća je na web stranicama  www.runcroatia.hr.

Božićno raspoloženje na Advent Run-u

Negativni zdravstveni učinci blagdana

Istraživanja su pokazala da u božićno vrijeme znamo pojesti i po tri puta više od preporučenog dnevnog unosa kalorija, kao i da nas većina tijekom blagdanskog razdoblja dobije dodatnih dva do pet kilograma na tjelesnoj težini. Da bi se uspješno suprotstavili tim negativnim zdravstvenim učincima blagdana, potrebno je pojačati svijest o potrebi umjerene tjelesne aktivnosti kao protuteže povećanom unosu hrane i pića, a upravo to je ono što Zagreb Advent Run želi postići na neposredan i zabavan način. Nutricionisti tvrde kako je upravo umjerena tjelovježba puno bolje rješenje za održavanje zdrave tjelesne težine. Svi će sudionici utrke imati priliku savjetovati se s kineziolozima i drugim stručnjacima Centra za preventivnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani te na licu mjesta kontrolirati krvni tlak i šećer u krvi.

Donacija udruzi ‘Ljubav na djelu’

Preporuka za čitanje

Osim jačanja svijesti o potrebi održavanja dobre tjelesne forme u blagdanskim danima, Zagreb Advent Run, ima i donatorsku komponentu. Ove godine trči se za Udrugu “Ljubav na djelu”, koja okuplja roditelje djece oboljele od malignih bolesti koja se liječe u Klinici za dječje bolesti Zagreb, svega nekoliko desetaka metara od starta utrke, u Klaićevoj ulici.

Više o utrci na Facebook stranici Facebook.com/runcroatia i Instagram profilu https://www.instagram.com/runcroatia/.

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice