Sada čitate
Završena i “Vela Strka”, vrijeme je za posljednje kolo lige – “Kozjački Satarluk”

Završena i “Vela Strka”, vrijeme je za posljednje kolo lige – “Kozjački Satarluk”

Ovogodišnje izdanje “Vele Strke” okupilo je oko 170 natjecatelja, a start Malog (10km) i Velog (22km) traila bio je iz unutrašnjosti Vele Spile, u kojoj su posebna atrakcija su bili Baba i Did – prastanovnici Vele Spile, zahvaljujući članovima udruge Tartajun koji su kostimirani u ljude iz kamenog doba uz zapaljenu vatru dočarali kako je nekad izgledao život u spilji.

- Oglas -

Marinko Duka i Nives Šarić odnijelu su pobjedu na Velom Trailu, a Marko Andreis i Ulrike Braeuer na Maom trailu. Nakon dodjele nagrade, usljedila je standarna Velolučka fešta, a natjecatelji su sutra posjetili i otok Proizd. Više informacija kako je prošla utrka, kao i kompletni rezultati iste uz fotogaleriju, možete saznati na ovom LINKU. 

A zadnje kolo Dalmatinske trail lige, utrka “Kozjački Satarluk” u organizaciji HPD „Mosor“ i Općine Klis, održati će se 22.09.2018. gdje neće nedostajati napetosti u ukupnom poretku jer sve se još može promijeniti.
Ekipa “Sikira” odlučila je ostaviti iste staze i potaknuti sve vas koji ste nastupili prošle godine da pokušate pobijediti sami sebe. Naime, svatko tko popravi svoje prošlogodišnje vrijeme za više od 7% dobit će 50% popusta na startninu slijedeće godine u kategoriji po svojem izboru. A za „elitu“ su pripremili bonus od 500 kn za oboreni rekord Velike staze u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Preporuka za čitanje

Na raspologanju sam vam tri kategorije i to: Mala kategorija (kružna staza, duga 10 km s 500 m+ uspona sa startom i ciljem iz Kliške tvrđave), Srednja kategorija (duga 25 km s 1200 m+ uspona, a proteže se uzdužno preko cijelog Kozjaka startom od prijevoja Malačka pa do Klisa) te Velika kategorija (duga 35 km s 1700 m+ uspona koja uz cijelu stazu Srednje kategorije  prolazi i preko planine Opor u Trogirskom zaleđu sa startom u Labinu).
Cilj za sve kategorije je unutar Kliške tvrđave, gdje će po završetku utrke, biti druženje, spiza i dodjela nagrada. Više informacija o stazama  kao i samoj utrci možete saznati na ovom LINKU, a prijave za Satarluk su odavno otvorene na stotinka.hr i traju do 19.09.2018. do 13:59:59 sati, stoga ne čekajte, već se prijavite na ovu jedinstvenu trail poslasticu i saznajte zašto se utrka zove “Satarluk” 🙂

Također, pratite i službene Facebook stranice utrke za dodatne informacije!

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice