Sada čitate
Lastovo trail donacija osnovnoj školi

Lastovo trail donacija osnovnoj školi

Drugo izdanje Lastovo traila, 7.kolo Dalmatinske trail lige, održalo se u subotu 14.07.2018. godine na otoku Lastovu sa startom u centru mjesta Lastovo (ispred crkve Sv. Kuzme i Damjana) i ciljem u uvali Mihajla.
Utrku je startalo 130 natjecatelja iz 6 stranih zemalja: Australija, Nizozemska, Francuska, Italija, Poljska i Slovenija pod glavnim pokroviteljstvom Parka Prirode Lastovsko otočje.
Utrka se sastojala od dvije kategorije, Mali Fumar (10 km) i Veji Fumar (18 km), a obje staze su natjecatelje vodile kroz stoljetne maslinike, prolazeći pokraj lastovskih crkvica i vinograda, spuštajući se do mora te ih planinarskim stazama i starim rimskim cestama vraćale prema cilju u uvali Mihajla. Natjecatelje je u cilju uz more čekao topli obrok spravljen od povrća i mesa uzgojenog na Lastovu i skuhanog u lokalnom OPG-u. Nakon završetka utrke u uvali Mihajla je održana dodjela nagrada na kojoj su nastupali KUD Lastovo i klape Ladesta i Fumari.
Uključivanje lokalnog stanovništva u projekt Lastovo trail jedan je od glavnih ciljeva utrke. Korist su osim iznajmljivača smještajnih jedinica, ugostitelja, kulturno umjetničkih društava i klapa osjetili i OPG-ovi koji su svoje proizvode predstavljali na sajmu lastovskih proizvoda.
Da sve ne ostane na poticanju usluga ove godine, Lastovo trail odlučili su donirati 25% iznosa startnina od utrke u svrhu kupnje lektirnih naslova za djecu osnovne škole „Braća Glumac“.
Početak školske godine su iskoristili kao povoljan trenutak da službeno uruče 38 lektirnih naslova koje su u međuvremenu kupili od 3.250,00 HRK donacija.
Za tu prigodu pripremljena je uokvirena darovnica s imenima svih donatora (sudionika utrke).

- Oglas -

Nadaju se da će i sljedeće godine biti u mogućnosti na sličan način doprinjeti lokalnoj zajednici.

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice