Zagrebački izazov šume, ceste i stepenica – prijave otvorene!

ZAGREB RUN kup pokrenut je 2022. godine s ciljem da se spoje već dobro poznate ali i neke nove utrke različitih disciplina trčanja.

- Oglas -

Zajednička poveznica? Pa upravo grad koji volimo, grad trčanja – Zagreb!

Kup je osmišljen za one koji se žele okušati u kratkim i dugim dionicama, trailu i trčanju stepenicama. Ukratko – svima koji se ne boje izazova i žele iskoristiti priliku sudjelovanja na čak 4 utrke tijekom 2023. 

Evo od čega se ovogodišnji Zagreb Run kup sastoji:

28.5. MEDVEDNICA TRAIL – najzelenija zagrebačka trail utrka na 15, 30 i 60 kilometara po obroncima Medvednice. Medvednica je cijela jedna savršena trail staza i kroz ovu utrku upoznat ćete sve njezine dijelove i zanimljivosti te se zaljubiti od tenisica do ušiju.

3.9. ZAGREBAČKA MILJA1609 m, brza i potpuno nepravedno zapostavljena disciplina na milju, koja se trči oko zagrebačkih fontana u 2023. imat će svoje 2. izdanje. Možete odabrati između SOLO i DUO kategorija.

5.11. ZAGREBAČKI NOĆNI CENER – Ako je neka utrka baš Zagreb onda je to ZG cener koji će imati svoje 12. izdanje sa startom na Trgu bana Josipa Jelačića. Najiščekivanija gradska utrka na 10km svoje prijave otvara tek u rujnu ali svoj startni broj možeš zgrabiti već sada prijavom na Zagreb Run kup.

9.12. ZAGREPČANKA 512 – svaka utrka izazov je za sebe, no ova utrka doista je posebna jer trči se stepenicama na vrh poslovne zgrade Zagrepčanka – jednom, dva ili čak četiri puta. Uspon se može podijeliti i sa svojom drugom muškom ili ženskom polovicom tima u kategoriji Duo.

PRIJAVE

Prijave su otvorene do 25.5.2023. u 23:59

Nastup na svim utrkama unutar Zagreb Run kupa se boduje, a bodovi se računaju iz vašeg rezultata u odnosu na najbrže istrčano vrijeme na toj distanci (taj dan). Znači, bodove donosi REZULTAT, a ne poredak na utrci. Svaka minuta, sekunda i stotinka važne su i donose dodatne bodove. Cijeli pravilnik o kupu dostupan je na PRAVILNIK 2023..

ZAGREB RUN kup vjerojatno nije za sve već je najviše za one mrvicu iskusnije trkače. Ako već imate super rezultat na 10 kilometara ceste i 15 kilometara traila ali niste se okušali na brzoj stazi poput Milje ili na stepenicama Zagrepčanka 512, ovo je savršena stvar jer..

  1. ..u jednoj prijavi osiguravate startninu za čak četiri popularne utrke,
  2. ..dobivate 10% popusta na ukupan iznos startnine,
  3. ..dobivate sponzorski poklon paket čiji sadržaj sami odabirete,
  4. ..možete osvojiti novčane nagrade od 100, 75 ili 50 eura,
  5. ..i pohvaliti se ekipi da ste trčali ZAGREB RUN kup, a možda netko od vas postane i kralj/kraljica Zagreba u trčanju! Zapravo se dokazati trebate samo SEBI jer ako samo završite ove 4 utrke i to je već ogroman uspjeh.

Ovo je IZAZOV koji se mora prihvatiti, a najbolje vrijeme za to je sada na samom početku trkačke sezone!

Start Kupa je na Medvednici trail 28.5.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice