Sada čitate
Medvednica trail – trail u zagrebačkom zelenom raju

Medvednica trail – trail u zagrebačkom zelenom raju

U nedjelju 28.5.2023. starta treće izdanje najzelenije zagrebačke utrke – Medvednica trail koja će u zelenom raju grada Zagreba Parku prirode Medvednica okupiti oko 300 natjecatelja iz cijele Hrvatske i inozemstva.

- Oglas -

Ne možeš reći da znaš Zagreb ako nisi upoznao Medvednicu i sve ono što nudi. Jedna od stvari koje su savršene na ovoj zagrebačkoj gori upravo su staze za trail trčanje. Između 70+ staza organizatori su odabrali i spojili one koje će vas oduševiti svojom različitosti, pogledima, prirodom i izazovom.

Evo što vas očekuje na Medvednica trail izdanju 2023.:

  • KAMENI SVATI 60K (59km / 2.520m+) Kraljevska staza isključivo za iskusne ultra trail trkače koji žele testirati svoje granice.
  • PLAZUR 30K (31km / 1.420m+) Staza za iskusne trkače s usponima ali i pogledima koje nećete zaboraviti.
  • GORŠČICA 15K (14,7km / 510m+) Odlična staza za trail početnike koji nemaju puno trail utrka u nogama. Nema teških dijelova koje trail početnik ne može bez problema svladati.
  • HUNJKA 5K (4,5km / 120m+) Za sve one koji se prvi put žele okušati u utrkivanju na trail stazi ili cestovnim trkačima koji žele vidjeti što je to trail. Idealna za start – kratka, brza i bez puno uzbrdice.
  • TIMSKA UTRKA 30K (31km / 1.420m+) Staza podijeljena na 3 člana tima. Na vama je samo da odaberete tko će prvi trčati 14,7km, tko na 8,7km i tko finišira zadnjih 7,4km.
  • MALI PATULJAK 2K (2,4km / 70m+) Lagana i zanimljiva staza za djecu od 1. do 8. razreda osnovne škole koja na ovaj način mogu iskusiti čari traila, natjecanja te se odlično zabaviti.

PRIJAVE

Detaljne informacije o pravilima sudjelovanja nalaze se u PRAVILIMA NATJECANJA, a krajnji rok za prijavu je 26. 5. 2023. u 23:59.

Medvednica trail dio je Zagreb Run 2023. kup natjecanja koje obuhvaća 4 različite utrke koje se održavaju u Gradu Zagrebu. Kup je osmišljen za one koji se žele okušati u kratkim i dugim trkačkim stazama, trailu i trčanju stepenicama. Ukratko – svima  koji se ne boje izazova i žele u 2023. isprobati sve discipline. Prijave i sve dodatne informacije o ovom kup natjecanju nalaze se na www.zagreb.run.

Teško je dočarati ljepotu Medvednice riječima ali i koliko je neiskorištena od strane građana koji ju imaju na svom kućnom pragu. Medvednica trail za svoju misiju, osim pokretanja stanovništva svih dobi, ima i promociju Medvednice kao savršenog “igrališta” za trkače (iskusne i početnike). Pokazati se želi i našim susjedima iz drugih gradova Hrvatske, ali i država, ljepote naše planine koja ima potencijal postati jedna od najboljih trail staza u regiji.

Pogledajte FOTO GALERIJU s prošlogodišnje utrke.

Iskustva onih koji su već trčali Medvednica trail govore koliko su trail trkači oduševljeni stazama. Evo samo jednog od njih:

„Predivna utrka. U životu nisam trčao ljepšu trku. Staza je zahtjevna ali jako zanimljiva.“

Medvednica trail poziva sve trkače i zaljubljenike u trail, sve one koji će to tek postati i sve građane grada Zagreba da dođu na livadu Hunjka 28.5.2023. i provedu sjajan dan u prirodi.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice