Sada čitate
Koje su karakteristike najboljih tenisica za trčanje?

Koje su karakteristike najboljih tenisica za trčanje?

Ako je trčanje postalo vaša najveća strast, sigurno ste svjesni važnosti odabira kvalitetnih ženskih tenisica za trčanje. Provjerite na što obratiti pažnju kod odabira te kako odabrati one idealne za vaše potrebe.

- Oglas -

Trčanje nije sport samo za muškarce. Mnoge su žene trčanje uključile u svoje redovne aktivnosti. Neke trče rekreativno, dok se druge trčanjem bave profesionalno. Bez obzira na navedeno tenisice za trčanje moraju biti kvalitetne i udobne kako bi podržavale pravilni položaj stopala i kralježnice.

Kako odabrati idealne tenisice za trčanje?

Pravilno odabrani model tenisica za trčanje dugogodišnja je investicija koja uvijek isplati. Prije kupovine vašeg novog modela obratite pažnju na to kakav tip stopala imate, jer samo one tenisice koje vam u potpunosti odgovaraju pružit će vam maksimalnu razinu performansi tijekom trčanja te istovremeno osigurati najbolju zaštitu za vaša stopala. Tenisice za trčanje moraju vam dobro pristajati, moraju imati stabilan potplat te učinkovito ublažavati udarce. Takve su, recimo, Adidas ženske tenisice za trčanje izrađene od kombinacije kože i prozračnog materijala.

Sports woman in running shoes standing back on the wooden floor, close-up view focused on the sneakers

Dakle, ako imate neutralni svod stopala, najlakše ćete odabrati vaše nove tenisice za trčanje jer je većina modela takva da će vam odgovarati. U današnje vrijeme mnogo trkača koji imaju ravna stopala ujedno imaju i pronaciju stopala. U tom slučaju potrebne su tenisice s adekvatnijom potporom i amortizacijom kako bi se izbjegle bolne ozljede. S druge strane, ženske tenisice za trčanje za žene koje imaju supinaciju stopala trebaju model koji će podržavati visoki rist i štititi gležanj od mogućih oštećenja. Zato taj gornji dio treba biti dodatno ojačan.

Zašto podloga za trčanje igra važnu ulogu kod odabira?

Sada kada znate oblik vašeg stopala, vrijeme je da se zapitate po kakvoj ćete površini trčati. Ako trčite po asfaltu ili bilo kojoj drugoj tvrdoj ravnoj površini, tada odaberite lagane ženske tenisice s fleksibilnim potplatom koji se kreće sa svakim vašim korakom. Istovremeno takve tenisice rasterećuju zglobove i ligamente. Ako planirate trčati po mekšoj podlozi, onda vam je potreban model s čvršćim gornjištem. Ako trebate dobre ženske tenisice za trčanje po trail stazama, odaberite model s prianjajućim potplatom. Pružit će vam udobnost na bilo kojoj vrsti površine, bilo da trčite po šumskim stazama ili utabanim poljskim putevima. Na kraju na red dolazi veličina. Tenisice za trčanje trebaju biti do pola broja veće od broja koji trenutno nosite. Isto vrijedi i za ženske i za muške modele.

Najbolje tenisice za trčanje nude maksimalnu stabilnost i podršku

U ponudi online trgovine Ecipele.hr pronaći ćete ženske tenisice namijenjene za klasični jogging, ali i za trčanje na duge staze. Potražnja za odgovarajućim ženskim tenisicama za trčanje važnija je nego ikada prije. Osim toga, istraživanja su pokazala da je u 2021. gotovo dvostruko više žena popravilo svoje trkačke rezultate nego što je bilo godinu dana prije.

Ako sanjate nove Nike, Asics ili Adidas modele, na pravom ste mjestu. Posjetite Ecipele i na jednom mjestu potražite sve poznate brendove koji vas zanimaju. Poslužite se pametnim filtrima pomoću kojih ćete suziti rezultate pretraživanja te brzo i lako pronaći svoj idealni model. Osim obuće tu su i razni modni dodatci za žene i muškarce. Posebno su traženi https://ecipele.hr/c/dodaci/satovi/muski koji će upotpuniti svaki vaš outfit.

Sponzorirani članak

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice