Sada čitate
Zagrebačka noćna trail utrka

Zagrebačka noćna trail utrka

U Zagrebu se sprema velika noćna trail utrka pod nazivom Gorščica night trail koja će se održati u subotu 28.1.2023. u 18 sati sa startom u zagrebačkom naselju Bidrovec na sjevero-zapadnom dijelu grada.

- Oglas -

Radi se o utrci dužine 12 kilometara s ukupno svladanih 530 m nadmorske visine. Reklo bi se – idealne trail mjere.

Start i cilj smješten je na brani/retenciji Bidrovec 2 u neposrednoj blizini zadnje stanice ZET-ove autobusne linije broj 205.

Staza prema gore ide poznatom planinarskom stazom broj 24, prolazi pored livade Gorščica i spušta se nazad Vidovečkim i Bidrovečkim makadamom. Ova makadamska dionica od 5 km konstantnog spuštanja je ujedno i najveća odlika ove staze zbog čega se na utrci očekuju sjajni rezultati.

Skoro smo zaboravili napomenuti da se radi o noćnoj utrci što znači da svi natjecatelji (kao obavezni dio opreme) moraju imati čeonu/naglavnu lampu s kojom si osvjetljuju put.

Staza će biti označena, a na tri ključne lokacije bit će postavljeni i redari kako ne bi došlo do skretanja sa staze.

Ova utrka je dio ligaškog natjecanja pod nazivom Medvednica trail liga. Radi se o ligi tj. seriji od 10 utrka koje se održavaju jednom mjesečno, svaki put na drugoj lokaciji/stazi u području Parka prirode Medvednica. Za ukupan plasman u ligi potrebno vam je 6 nastupa od 10 kola koliko ih ima ova liga. Ovo je 5. kolo tako da se još uvijek stignete priključiti ligi i uhvatiti svoje mjesto u ukupnom poretku.

Preporuka za čitanje

Dodatna zanimljivost je da su sve utrke iz lige certificirane od strane ITRA te da se ostvareni rezultati boduju u okviru novog (svjetskog) kup natjecanja pod nazivom ITRA NATIONAL LEAGUE 2023 koje je započelo s početkom ove godine. Radi se o novom konceptu natjecanja o kojem ćemo uskoro napisati nešto više. A do tada birajte trail utrke s oznakom ITRA NATIONAL LEAGUE 2023 😉

Detaljne informacije (i prijave) o utrci pronađite na https://www.medvednicatrail.run/liga-2022-2023/gorscica-night-trail/

Vidimo se u subotu 28.1.2023. na jedinstvenom zagrebačkom noćnom trail događaju u Parku prirode Medvednica!

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice