Sada čitate
Zagreb trči sa St. Petersburgom

Zagreb trči sa St. Petersburgom

Nakon prošlogodišnje uspješne razmjene trkačkih delegacija pobratimski Zagreb i ruski St. Petersburg i ove godine trče zajedno u okviru programa Runs with Twins.

- Oglas -

Glavna ideja Trčanja s pobratmima tj. Runs with Twins, je zbližavanje ljudi, gradova i država s ciljem doprinosa toleranciji, međusobnom razumijevanju i interkulturnom dijalogu kroz svima omiljene aktivnosti – trčanjem, putovanjima, zabavom i druženjem.

Razmjena trkačkih delegacija znači međusobni posjeti gradu pobratimu i sudjelovanje na odabranim pobratimskim utrkama, u svakom gradu po jednoj, za pojedini projekt odabranoj utrci.

Jekaterinska palača u carskom selu Pushkin pored St. Petersburga.

Runs with Twins 2019 Санкт Петербург & Zagreb

Ove godine Zagreb i ruski St. Petersburg obilježavaju 51 godinu svojeg pobratimstva i trče Runs with Twins po drugi put. U okviru projekta prvo će zagrebačka trkačka delegacija posjetiti Rusiju i sudjelovati na utrci od carskog sela Pushkin do St. Petersburga 15. rujna, a onda će delegacija St. Petersburga uzvratiti posjet Zagrebu i sudjelovati na tradicionalnom polumaratonu Starek.

Posebnost Runs with Twinsa je i način izbora trkačkih delegacija koje predstavljaju gradove pobratime. Kako razmjena ne bi bila zanimljiva samo najbržima, članovi delegacija biraju se tako da omoguće sudjelovanje i rekreativaca. Naime, u delegaciju, osim pobjednika izborne utrke, ulaze i najsretniji koji budu izvučeni na lutriji što znači da svatko, bez obzira na brzinu i plasman u izbornoj utrci, može biti član delegacije i predstavljati grad Zagreb. Putovanje, smještaj i sudjelovanje u pobratimskim utrkama za članove delegacije su besplatni.

Zagrebačka trkačka delegacija na prijemu u gradu St. Petersburgu tijekom prošlogodišnjeg gostovanja.

Za St. Petersburg se delegacija ove godine bira na Jarunu !

Članovi zagrebačke delegacije za ovogodišnju razmjenu sa St. Petersburgom biraju se na izbornoj utrci koja se održava 28. kolovoza u 18 sati na Jarunu (staza je jedan krug oko Jaruna, 6,3 km) koju treba proći za manje od 60 minuta. Zagrebačka delegacija će brojati najmanje 7 članova, od kojih se 4 bira na izbornoj utrci uz jednaku zastušljenost muškaraca i žena. U delegaciju ulaze pobjednica i pobjednik utrke, te najmanje po jedan ženski i muški sudionik izborne utrke koji uspješno završe utrku i budu izvučeni na lutriji. Startnina za sudjelovanje iznosi 60 kuna, a maksimalan broj je 300 trkača.

Preporuka za čitanje

Prijave na runs.runswithtwins.com

Runs with Twins podržava predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, gradonačelnici Zagreba i St. Petersburga, Ministarstvo vanjskih poslova RH, Ministarstvo turizma RH, Veleposlanstvo Ruske Federacije, Predstavništvo Rossotrudničestva u Zagrebu kao i drugi podupiratelji i podržavatelji u području sporta, međunarodne suradnje, turizma i zdravlja.

 

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice