Sada čitate
Utrka 162 stube

Utrka 162 stube

Posebnost ove utrke su upravo Schlosserove stube, koje su uklopljene u urbanu stazu koja spaja Šalatu sa Donjim Gradom. Također je rijetkost u Hrvatskoj da utrku organizira sveučilišna ustanova.

- Oglas -

Urbana utrka prolazi ulicama zagrebačke Šalate sa startom i ciljem pred ulazom Medicinskog fakulteta te je dugačka 4.5 km. Urbane se utrke rijetko kada organiziraju, a način na koji pozivamo rekreativne trkače (studente i građanstvo) da se uključe u trku – rame uz rame s profesionalnim trkačima – upravo je kratkoća staze.

Trasa utrke je Medicinski fakultet (Šalata 3b) – Mesićeva – Grškovićeva – Rockfellerova – Škola Narodnog zdravlja Andrija Štampar – okret – Rockfellerova – Grškovićeva – Mesićeva – Medicinski fakultet – Novakova – Šoštarićeva – Schlosserove stube – ŠRC Šalata – Medicinski fakultet (Šalata 3b)

Utrka je prvi put organizirana 2003. godine s namjerom da se promovira trčanje i bavljenje sportom ka jedan od načina prevencije kardiovaskularnih bolesti i njihovih posljedica koje čine više od pola ukupne smrtnosti u Republici Hrvatskoj.

Prvo izdaje utrke održano je 15. veljače 2003. godine i okupilo je 81 trkača iz cijele Hrvatske, što studenata, što rekreativaca, što profesionalnih trkača. Već slijedeće godine drugo izdanje utrke 14. veljače 2004. godine okupilo je 131 trkača, a treće izdanje 12. veljače 2005. godine okupilo je 116 trkača.

Utrka je medijski promovirana i popraćena svaki put zbog svrhe u koju se održava i neobičnih vremenskih prilika pri kojima se ljudi uopće bave trčanjem kao sportom na otvorenom.

Najava utrke 13. veljače 2010. godine

Predsjednik organizacijskog odbora
Luka Penezić
Voditelj atletske sekcije SportMEF
dead.ugly.swan@gmail.com

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice