Sada čitate
Saša Radotić – 30 atletskih godina

Saša Radotić – 30 atletskih godina

U svojoj 30-godišnjoj sportskoj karijeri Radotić je orijentiran na cestovno trčanje i brzo hodanje te je tako najbolji zadarski hodač i ultramaratonac svih vremena.

- Oglas -

1980. god. – počeo je trenirati atletiku u atletskom klubu Partizan u Bjelovaru
1986. god. – istrčao je svoj prvi polumaraton te se orijentirao na cestovno trčanje. Nastupa na velikom broju polumaratona, maratona i ultramaratona.
1991. god. do 2000. god. – član je atletskog kluba Croatia Marathon iz Pakračke Poljane, najtrofejnijeg kluba za cestovno trčanje u Hrvatskoj.
1993. god. – osniva atletski klub Borik u Bjelovaru koji djeluje i danas.
1994. god. – uz trčanje počinje s treniranjem brzog hodanja i postaje jedan od najuspješnijih hodača u hrvatskoj povijesti.
1999. god. – sudjeluje na 12-satnoj utrci “Forrest Gump” u Zagrebu, gdje istrčava svoju najveću dužinu od 100 km.
2003. god. – dolazi u Zadar, gdje ubrzo postaje jedan od glavnih pokretača cestovnog trčanja.
2007. god. – organizira utrke u sklopu hrvatskog hodačkog kupa i počinje nastupati na veteranskim natjecanjima. Iste godine nastupa u brzom hodanju na Svjetskom veteranskom prvenstvu u Italiji gdje u sklopu tročlane ekipe osvaja četvrto mjesto, što je najbolji rezultat u hrvatskoj povijesti.
2008. god. do 2009. god. – nastupa na Europskom veteranskom prvenstvu u Sloveniji (deveto mjesto) i Europskom dvoranskom veteranskom prvenstvu (šesto mjesto) te kao član Hrvatske hodačke reprezentacije nastupa u Njemačkoj (to je prvi put da hrvatski hodači nastupaju kao reprezentacija).

Zadnje tri godine Radotić nastupa i na veteranskim mitinzima gdje postiže zapažene rezultate. Član je Kluba atletskih veterana Zadar.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice