Sada čitate
Ultramaraton za Vukovarske leptiriće

Ultramaraton za Vukovarske leptiriće

Kada spomenemo Zagreb i Vukovar tu se treći put za redom pojavi ultramaratonac Marko Bićanić koji je protekle dvije godine trčao ultramaraton od Zagreba do Vukovara dug 350 kilometara te je obje godine bio pobjednik. Marko je uz to i viceprvak Hrvatske u trčanju na 100 kilometara.

- Oglas -

Pitali smo Marka zašto se opet odlučio za ovaj ultramaraton – zar nije bilo dovoljno patnje i boli?

Prve godine na utrci bio sam mrtav iscrpljen, dok je druga godina bila puno bolja i kontroliranija, nekako sam to lakše podnio, a imao sam i iskustvo s prve ultre. Nakon prve rekao sam „nikad više“, a nakon druge „želim to opet“ i to opet se bliži, a ja sam uzbuđen kao da mi je prvi put.

Pet dana zajedništva od Zagreba do Vukovara, buđenja s bolovima, krize, bolovi i muke na cesti, ne mogu opisati riječima – to treba doživjeti. Sve to ali i osjećaji ispunjenja i ponosa nakon same utrke, ostaju zauvijek u nama i ne mogu izblijediti. Te stvari možete doživjeti samo na ovoj ultri i  baš zato je posebna. Opet kažem kako pet dana patnje na cesti u odnosu na ljude koji su svoje živote dali za našu Domovinu ne znači ništa i to je najmanje što mogu učiniti njima u čast.” – odgovara Marko.

Ovaj ultramaraton od Zagreba do Vukovara u duljini od 344,1 kilometar, etapni je ultramaraton i trči se 5 dana od 19. 10. – 24. 10. 2021. Etape su duge od 48 do 94 kilometra. Kao takav jedan je od najtežih i najzahtjevnijih ultramaratona u ovom dijelu Europe. Utrka se trči u čast hrvatskih bojovnika koji su u ratnim godinama krenuli put Vukovara.

Marko trči za Vukovarska leptiriće

Udruga Vukovarski leptirići brine o djeci s poteškoćama u razvoju te ima za cilj unaprijediti kvalitetu života toj djeci te im pomoći u razvoju, da napreduju, uklope se, kao i priliku da budu jednaki kao i svi ostali.

Ljudi rade sjajne stvari, djeca vole biti u Leptirićima koji su im drugi dom, ali imaju financijskih problema. Naime, natječaja od EU iz kojih su se financirali više nema te im je potrebna pomoć dobrih ljudi, svih nas.

Napravili su posebne majice i maske za ovogodišnju Markovu ultru s motivima leptirića, a koje možete imati i vi!

Ukoliko ste zainteresirani za kupnju kvalitetnih majica i/ili maski po cijeni 100 kuna za majicu te 50 kn za masku, ispunite ovaj obrazac https://forms.gle/7RRBwifB1QXh9h796 kojim ćete si rezervirati majice i/ili maske. Svi podatci za rezervaciju i uplatu donacija nalaze se u obrascu.

Rok za ispunjavanje obrasca je 24. 10. 2021. nakon čega će biti podjela.

Pogledajte TV prilog o udruzi i problemima u kojim su se našli https://www.youtube.com/watch?v=s6y5qk9vPvA&t=9s

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice