Sada čitate
Ultra-cross liga Drava 2008.

Ultra-cross liga Drava 2008.

Piše: Ladislav Gregorinčić

- Oglas -

Pomalo samozatajno i nedovoljno reklamirano, u drugu godinu kreće Ultra-cross liga 2008. iliti ULID – 2008. Liga je nastala lani na temelju razgovora sa trkačima kojima je cross-liga Drava postala pomalo monotona, jer se uvijek trči samo jedna dionica i to 20 kola. Ultra–cross liga trči se u okviru Zimske brdske lige Ivančica i Cross-lige Drava.

Pa smo zato malo izmiksali dionice različitih dužina (hvala bogu, toga na Dravi ima), razvukli ligu na zimu, proljeće i jesen, začinili to s nekim atraktivnim detaljima, poput utrka na kronometar kojih u cijeloj ligi ima tri i gdje trkači startaju u razmaku od 30 sekundi (5 km), do 1 minute (8,8 km, 11,2 km) startajući od trkača s najslabijim do onog sa najboljim vremenom, utrke su se pokazale veoma atraktivne i trkači su ih prihvatili iako su malo neobične u trčanju.

Tu su još i utrke na kojima se starta dva puta, s tim da je razmak između dviju utrka 20 minuta, tu imamo dvije utrke, na proljeće 2X2,5 km i na jesen 2,5 km-5 km.

Ove godine uveli smo i dvije štafete, jednu na proljeće 2x 2,5 i na jesen 2×5 km, partneri se biraju ždrijebom što bi moglo doći do nekih zanimljivih parova.

Svakako je najzanimljivija posljednja utrka na proljeće koja se trči na 1 sat, znači tko u jednom satu istrči najdužu dionicu pobijedio je, ova utrka po mojim informacijama jedinstvena je u Hrvatskoj, i lani je ispala veoma zanimljiva, naime trči se između dva mosta na Dravi 2,1 km, staza je označena svakih 100 m. Starta se na zvuk sirene i nakon 60 minuta staje se opet na zvuk sirene, trkači ostaju na mjestima, a ako žele mogu sami otprilike očitat dionicu ili ako žele točno u metar, pričekaju sudije koji to izmjere metrom. Lani je pobijedio Igor Goričanec s istrčanih 15.750 m kod muških, dok je kod žena pobijedila Valentina Županić s istrčanih 12.798 m.

Inače sve staze su markirane, tj. označen je svaki kilometar, a na dužim dionicama postoji i okrijepna stanica.

Liga počinje na Ivančici u sklopu Zimske brdske lige, u zimskom periodu boduje se najbolji plasman u posljednja 3 kola, tako da nije potrebno doći na sva kola, nastavlja se u proljeće u sklopu cross-lige Drava, što znači da se održava svaki četvrtak kad i klasična liga s time da se trči samo 8 kola od kojih se boduje najboljih 6 plasmana, završavamo jesenskim djelom u kojem se trči 7 kola od kojih se boduje najboljih 5 plasmana.

Za ukupan poredak potrebno je znači imati 1 kolo u zimi, 6 kola u proljeće i 5 kola u jesen, znači 12 od 18 mogućih kola, svaki period boduje se posebno a zbirom svih perioda dobiva se ukupni pobjednik.

Lani je ukupni pobjednik kod muškaraca bio Ivan Čorba iz DSR TS Ivanec, koji je osvojio maksimalan broj bodova, a kod cura pobijedila je Valentina Županić također iz DSR TS Ivanec, za sada jedina žena koja je sudjelovala u toj ligi.

Kroz ligu je prošlo 25 trkača, neki sa normom a neki ne. Ove godine nadamo se većem broju trkača što će dovesti do veće zanimljivosti lige.

Proljetni dio lige starta u četvrtak 17.04. u 18:05 na kupališnom mostu na Dravskom kanalu. Proljetnu sezonu otvaramo klasičnom utrkom na 8,8 km.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane trkače, rekreativce i ostalu sportsku čeljad da nas dođu pogledat koji puta na Dravu i istrčati koju zanimljivu utrku.

Voditelji lige i ljudi od kojih je potekla ideja, a koji ligu i sprovode u djelo su: Ladislav Gregorinčić, Antun Belošević i Šincek Stanko pod okriljem TK Mrathon 95.

Informacije: Ladislav Gregorinčić 099 2653106

U prilogu šaljemo rezultate zimskog djela 2. ULID-a

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice