Sada čitate
Izvještaj s polumaratona Jurjevo 2008., Gornja Stubica

Izvještaj s polumaratona Jurjevo 2008., Gornja Stubica

Organizator: Atletski Klub “Rudolf Perešin” Gornja Stubica

- Oglas -

Unatoč jako promjenjivim vremenom sa kišom zadnjih nekoliko dana, mi nismo imali s time problema. Imali smo predivan sunčan dan koji još više obogatio ambijent same utrke.

Start je bio u 11 sati i 30 minuta kod crkve Sv. Jurja kraj „Gupčeve lipe“. Od samog početka utrke sudionici ovog polumaratona su se međusobno razdvojili, neki u manjim grupama po dvoje ili troje a neki, odnosno većina, su solirali. Tako je i ovogodnišnji pobjednik Ðuro Komlenović iz “MK Kutina” negdje već na 3 km se odvojio od drugog plasiranog Trsa Ivana iz “AK Sljeme” i ostatak cijele utrke uvjerljivo bio sam na čelu do samog kraja. Treće mjesto u ukupnom poretku zauzeo je domaći natjecatelj iz AK „Rudolf Perešin“ i glavni organizator ove utrke, Željko Lukina.

Kod žena je ipak bilo malo više zanimljivije; Sanja Begović-Geceg i Antonija Orlić su trčale veći dio utrke zajedno, ali na kraju je ipak odnjela pobjedu Sanja iz AK “Veteran” sa skoro dvije minute ispred Antonije Orlić iz AK “Sljeme”. Treća kod žena bila je Podnarčuk Petra, također iz AK “Sljeme”.

Cilj utrke je i ove godine bio na brdu kod spomenika „Matije Gupaca“ gdje su za vrijeme glavne utrke polumaratona bile još održane utrke za djecu od prvog do osmog razreda osnovne škole pa smo i ovdje imali popriličan broj sudionika (mališana) koji su odmjerili snage na utrkama od 200-1.000 m.

Nakon natjecateljskog dijela u dvorištu muzeja „Slječke bune“ (kraj spomenika „Matije Gupaca“) za sve trkače bila je osigurana hrana i piće, nakon čega je bilo i održano proglašenje.

Time je završilo još jedno sportsko druženje na polumaratonu „Jurjevo“ u Gornjoj Stubici, pa se ovim putem u ime kluba svima ljepo zahvaljujem što su došli i odmah njih i ostale pozivam sljedeće godine gdje obećavamo da ćemo vas ljepo primiti i ugostiti u našem kraju.

Do sljedeće godine, lijep pozdrav!

Matija Lukina

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice