Sada čitate
Trkači ujedinjeni za Kišnog čovjeka

Trkači ujedinjeni za Kišnog čovjeka

Svega nekoliko dana dijeli nas od humanitarne utrke Kišni čovjek. Cijela trkačka zajednica uključila se u ovu akciju te je od male akcije nastala uistinu respektabilna humanitarna utrka koju će trčati gotovo 500 trkačica i trkača na savskom nasipu.

- Oglas -

Članovi centra za autizam u Zagrebu također se vrijedno pripremaju za ovu utrku, a na posljednjem treningu vodio ih je naš najpoznatiji maratonac Drago Paripović. Pozvao je sve atletske klubove, škole trčanja i rekreativce da dođu u utorak 2.7. i trče za i sa Kišnim ljudima.

Online prijave na www.trcanje.hr/utrke/najave/5488  i uplata donacija za utrku od 5 kilometara i moguća je najkasnije do ponedjeljka 1.7., dok će naknadne prijave i uplata donacije biti moguća na licu mjesta prije same utrke.

Evo važnih informacija za sve sudionike:

  • Podjela startnih brojeva za utrku Kišni čovjek počinje od 17 sati na savskom nasipu kod Boćarskog doma (Prisavlje 2)
  • U 18:30 sati starta mala dječja utrka dužine 500 metara
  • U 19:00 sati počinje humanitarna utrka Kišni čovjek na 5 km.
  • Osigurani su voda i sokovi za sve trkače, medalje i pokloni za djecu kao i medalje za najbolje plasirane na 5 km.

Utrku Kišni čovjek pokrenuli su Atletski klub Žumberak, Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) te portal Trčanje.hr i Sportska televizija.

Trening korisnika Centra za autizam na savskom nasipu.

Sve uplaćene donacije od startnina idu Centru za autizam u Zagrebu, a prihod je namijenjen programu za odrasle i starije osobe s autizmom – iznad 21 godine života – za kupnju potrebne opreme: posebne dizalice za transport teže pokretnih korisnika unutar Centra i tablet komunikatora koji osobama s autizmom uvelike olakšava uspostava komunikacije s okolinom.

Ponavljamo – Nije važno trčite li brzo ili polako, nije važno ni trčite li ili samo hodate, važno je da sudjelujete i pomognete. Vidimo se u utorak 2.7. na savskom nasipu!

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice