Ministarstvo unutarnji poslova RH, povodom obilježavanja „Dana policije“, 28. rujna 2019. godine, na prostoru ŠRC Jarun, uz mnogobrojna druga događanja, organizira i manifestaciju pod nazivom ‘Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja’.

Riječ je o cestovnoj utrci u organizaciji Centra za mentalno zdravlje Visoke policijske škole Ministarstva unutarnjih poslova kojom građane žele podsjetiti da je tjelesna aktivnost najbolje sredstvo za postizanje i održavanje mentalnog zdravlja. Odavno je dokazano da trčanje dovodi do značajnih pozitivnih kemijskih promjena u mozgu koje vode ka boljem mentalnom zdravlju, a Centar za mentalno zdravlje je to istraživanjem i dokazao. Trasa utrke biti će ukupne dužine 6,3 km i podrazumijeva dužinu jednog kruga oko ŠRC Jarun. Međutim, ove će se godine odraslim sugrađanima, sa svojim trkačkim sposobnostima pridružiti i najmlađi.

VRIJEME ODRŽAVANJA: subota, 28. rujna 2019.

  • dječje utrke u 11:00 sati
  • utrka građana i policije u 12:00 sati

MJESTO ODRŽAVANJA: Zagreb, ŠRC Jarun, start se nalazi prije križanja Avenije Matije Ljubeka i ulice Hrgovići

KATEGORIJE NATJECATELJA: djeca, građani, policajci

UTRKE:

  • predškolski uzrast – M i Ž – utrka na 100 metara
  • 1. i 2. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 200 metara
  • 3. i 4. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 300 metara
  • 5. i 6. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 600 metara
  • 7. i 8. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 800 metara
  • građani – M i Ž –  utrka na 6,3 kilometara (krug oko jarunskog jezera)
  • policajci – M i Ž –  utrka na 6,3 kilometara (krug oko jarunskog jezera)

NAGRADE: Prvih troje najboljih u svakoj kategoriji dobivaju unikatnu medalju

PRIJAVE: PRIJAVE ZA SVE NAVEDENE UTRKE SU BESPLATNE!!

Za utrku građana i policajaca možete se prijaviti na web stranici www.stoperica.hr, a natjecatelji za utrke predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta prijavljuju se na Jarunu, na dan održavanja utrka (28.rujna), u vremenu od 8 do 10.30 sati (kod ulaza Hrgovići).

Startne brojeve svi natjecatelji u kategoriji predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta mogu preuzeti 28. rujna u vremenu od 8:00 do 10:30 sati, a natjecatelji u kategoriji građani i policajci – u vremenu od 8:00 do 11.30 sati – ŠRC Jarun – kod ulaza Hrgovići.

Startni broj i elektronsko mjerenje vremena osigurano je za 500 natjecatelja.

Prijave su moguće i na dan utrke, ali bez garantiranja dobivanja startnog broja u slučaju da se navedena kvota natjecatelja popuni.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na zagrebačkom Jarunu, te da uz sportski program i bogatu prezentaciju različitih taktičko-tehničkih vještina, zajedno proslavimo ovogodišnji Dan policije. Najljepša je to podrška hrabrim policajkama i policajcima koji su odabrali jedno od najopasnijih zanimanja kako bismo svi mi bili sigurni!

Dali smo vam dovoljno razloga da u subotu, 28. 9. vi i vaši klinci i klinceze izaberete zdrave životne navike, potičete sportski fair play i prijavite se!