Sada čitate
Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja

Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja

Ministarstvo unutarnji poslova RH, povodom obilježavanja „Dana policije“, 28. rujna 2019. godine, na prostoru ŠRC Jarun, uz mnogobrojna druga događanja, organizira i manifestaciju pod nazivom ‘Trčanjem do boljeg mentalnog zdravlja’.

- Oglas -

Riječ je o cestovnoj utrci u organizaciji Centra za mentalno zdravlje Visoke policijske škole Ministarstva unutarnjih poslova kojom građane žele podsjetiti da je tjelesna aktivnost najbolje sredstvo za postizanje i održavanje mentalnog zdravlja. Odavno je dokazano da trčanje dovodi do značajnih pozitivnih kemijskih promjena u mozgu koje vode ka boljem mentalnom zdravlju, a Centar za mentalno zdravlje je to istraživanjem i dokazao. Trasa utrke biti će ukupne dužine 6,3 km i podrazumijeva dužinu jednog kruga oko ŠRC Jarun. Međutim, ove će se godine odraslim sugrađanima, sa svojim trkačkim sposobnostima pridružiti i najmlađi.

VRIJEME ODRŽAVANJA: subota, 28. rujna 2019.

  • dječje utrke u 11:00 sati
  • utrka građana i policije u 12:00 sati

MJESTO ODRŽAVANJA: Zagreb, ŠRC Jarun, start se nalazi prije križanja Avenije Matije Ljubeka i ulice Hrgovići

KATEGORIJE NATJECATELJA: djeca, građani, policajci

UTRKE:

  • predškolski uzrast – M i Ž – utrka na 100 metara
  • 1. i 2. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 200 metara
  • 3. i 4. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 300 metara
  • 5. i 6. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 600 metara
  • 7. i 8. razredi osnovne škole – M i Ž – utrka na 800 metara
  • građani – M i Ž –  utrka na 6,3 kilometara (krug oko jarunskog jezera)
  • policajci – M i Ž –  utrka na 6,3 kilometara (krug oko jarunskog jezera)

NAGRADE: Prvih troje najboljih u svakoj kategoriji dobivaju unikatnu medalju

PRIJAVE: PRIJAVE ZA SVE NAVEDENE UTRKE SU BESPLATNE!!

Za utrku građana i policajaca možete se prijaviti na web stranici www.stoperica.hr, a natjecatelji za utrke predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta prijavljuju se na Jarunu, na dan održavanja utrka (28.rujna), u vremenu od 8 do 10.30 sati (kod ulaza Hrgovići).

Startne brojeve svi natjecatelji u kategoriji predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta mogu preuzeti 28. rujna u vremenu od 8:00 do 10:30 sati, a natjecatelji u kategoriji građani i policajci – u vremenu od 8:00 do 11.30 sati – ŠRC Jarun – kod ulaza Hrgovići.

Startni broj i elektronsko mjerenje vremena osigurano je za 500 natjecatelja.

Prijave su moguće i na dan utrke, ali bez garantiranja dobivanja startnog broja u slučaju da se navedena kvota natjecatelja popuni.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na zagrebačkom Jarunu, te da uz sportski program i bogatu prezentaciju različitih taktičko-tehničkih vještina, zajedno proslavimo ovogodišnji Dan policije. Najljepša je to podrška hrabrim policajkama i policajcima koji su odabrali jedno od najopasnijih zanimanja kako bismo svi mi bili sigurni!

Dali smo vam dovoljno razloga da u subotu, 28. 9. vi i vaši klinci i klinceze izaberete zdrave životne navike, potičete sportski fair play i prijavite se!

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice