Sada čitate
Startao Barkley Marathons 2024. (FILM)

Startao Barkley Marathons 2024. (FILM)

Barkley Marathons 2024. startao je u 05:17 po lokalnom vremenu u srijedu 20. ožujka 2024. Donosimo vam ukratko o kakvom događaju se radi.

- Oglas -

Barkley Marathons je sportski događaj kao nijedan drugi. Smješten u Frozen Head State Parku, Tennessee, SAD.

Trkači patnici pokušavaju završiti ovaj 100-milja ultramaraton koji je toliko težak da ga je od 1986. godine završilo samo 17 ljudi.

Svake godine 40 odabranih sudionika mora se samostalno kretati po neoznačenoj stazi (bez korištenja GPS satova), trgajući stranice skrivenih knjiga i vraćajući ih enigmatičnom tvorcu utrke Garyju ‘Lazarus Lake’ Cantrellu, inače poznatom kao ‘Laz’, koji stoji kod žute rampe i čeka.

Staza, koja se može mijenjati iz godine u godinu, uglavnom se drži u tajnosti, baš kao i postupak prijavljivanja i datum događaja (obično kasni ožujak/početak travnja, a gledateljima se ne preporučuje prisustvovanje).

Svaki od pet krugova obično ima udaljenost od 20 i više milja (32+ km) i uključuje oko 4.000 m brutalno strmog, blatnog planinskog uspona punog prepreka, kroz gustu šumu.

Samo 17 trkača završilo je punih pet krugova unutar vremenskog ograničenja od 60 sati. Posljednji su bili trio Aurelien Sanchez, John Kelly i Karel Sabbe, svi 2023.

Pogledajte dokumentarac – Završiti Barkley Marathons

Ovaj dokumentarni film nudi pogled bez presedana u psihu Karela Sabbea u njegovom pokušaju da završi ovu legendarnu utrku.

Kao prvi dokumentarac koji se fokusira na finišera, otkriva Sabbeovu mentalnu snagu i fizičku otpornost u suočavanju s brutalnom stazom.

Kroz intimne intervjue i zadivljujuće snimke, gledatelji dobivaju neprocjenjive uvide u način razmišljanja potreban za izdržavanje iscrpljujućih izazova Barkleya, čineći ovaj dokumentarac obaveznim za gledanje za svakoga tko je fasciniran raskrižjem ljudske odlučnosti i atletske vještine.

Što još pogledati?

“Barkley Marathons: The Race That Eats Its Young” (trailer https://www.youtube.com/watch?v=79IUKC9gS-8) Netflixov je dokumentarac iz 2014. koji je događaj učinio svjetski poznatim.

Uslijedio je niz drugih popularnih filmova, uključujući “Last Women Standing: Barkley Marathons 2019” (https://www.youtube.com/watch?v=dJAW8STfiko).

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice