Sada čitate
Rijeka trči – završen najbrojniji Homo si teć

Rijeka trči – završen najbrojniji Homo si teć

Nakon dva vikenda zagrijavanja uz utrku Trsatskim stubama i Molo longo trk, završnica ovogodišnjeg Festivala sporta i rekreacije okupila je oko 16 400 sudionika na čak 7 utrka.

- Oglas -

Pored građana Rijeke, rekreativaca i profesionalnih sportaša, stizali su trkači i iz drugih dijelova Hrvatske, Slovenije, BiH, Italije, Mađarske, Njemačke, Kenije, SAD-a, Poljske, Švicarske i Slovačke. S dobrim raspoloženjem sudionika poklopili su se i dobri vremenski uvjeti, uz koje je osim utrka održan i zabavni program na Gatu Karoline Riječke. Najmasovnija je i ove godine bila utrka građana, koja je okupila oko 8500 trkača svih generacija. Ovogodišnje utrke bile su i u humanitarnom znaku. Od prodaje svake Homo si teć majice, 5kn ide za program “Moje mjesto pod suncem”, namijenjen djeci iz egzistencijalno ugroženih obitelji.

U natjecateljskim utrkama – maraton, polumaraton, štafeta i Desetka – nastupilo je 1000 trkača. Riječki maraton, s trasom od Rijeke do Opatije i natrag, iznjedrio je kao najbolje trkačice Bojanu Bjeljac (AK Dinamo Zrinjevac) s rezultatom 2:50:24, Mariju vrajić (AK Maksimir) s rezultatom 3:00:44 i Mirelu Turk (TK Marathon95) s rezultatom 3:10:51, dok su u muškoj kategoriji slavili Tamas Nagy iz mađarskog Benedek Teama s rezultatom 2:38:10, na drugom mjestu Robert Radojković (AK Maksimir) s rezultatom 2:40:05 i kao treći Matija Grabovečki (AK Rudolf Perešin) s rezultatom 2:40:27.

Drugo izdanje Riječkog maratona ujedno je bilo i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske: Bjeljac, Vrajić i Turk najbolje su hrvatske trkačice, a Radojkoviću i Grabovečkom se kao trećeplasirani na postolju pridružio Zoran Žilić, član AK Kvarner s rezultatom 2:44:05.

Riječkim polumaratonom dominirala je ponovo kenijska atletika: u ženskoj kategoriji prva je došla Ruth Chemisto Matebo (Benedek Team) s rezultatom 1:16:29, slijedi je klupska kolegica (i dvostruka pobjednica riječkog polumaratona) Gladys Jepkurui Biwott s rezultatom 1:20:16, te kao treća Tanja Samardžić (AK Moslavina u pokretu) s rezultatom 1:27:54, dok su u muškoj kategoriji najbrži već poznati članovi Benedek Teama Moses Kipruto Kibire s rezultatom 1:08:26 i Wycliffe Kipkorir Biwot s rezultatom 1:09:29, dok se na trećem mjestu smjestio Timotej Bečan iz slovenskog KGT Papež s rezultatom 1:13:47.

U štafeti su se kao najbolji iskazali članovi AK Dinamo Zrinjevac Silvije Tomac, Tomislav Novosel i Dominik Babić s rezultatom 1:13:08, slijedili su ih Marino Jukić, Luka Vukelić i Dominik Babić s rezultatom 1:22:15, te kao treći članovi “caffe guitar” Petko Drakulić, Tomislav Senčić i David Marot s rezultatom 1:22:33.

Foto: Jan Mastrović

Desetka, nova utrka uvedena ove godine, privukla je odmah izniman broj trkača, među kojima su najbrže bile Kinga Lauf iz mađarskog kluba MAC (0:40:08), te članice AK Kvarner Paula Tepuš (0:41:31) i Ljubica Bezjak (0:41:37), dok su u muškoj kategoriji postolje zauzeli Ivan Dračar iz AK Kvarner (0:35:14), Vladimir Bezjak iz BBK Senj (0:41:36) i Marco Franjul iz VK Istra Pula (0:42:48).

Posebne utrka organizirane su i za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe Hendi cup, ove godine s 900 sudionika, dok je ona najveselija definitivno bila dm babybonus cup utrka s 6000 djece i roditelja.

Festival sporta i rekreacije u protekla je tri tjedna još jednom pokazao koliko Rijeka diše sport. Radujemo se idućoj godini.

Pogledajte rezultate svih utrka na rijeka.run

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice