Sada čitate
Ravenna2

Ravenna2

Prestižni časopis Runner’s World je u svom „vodiču kroz trkačke tenisice“ za ljeto 2011. najboljom tenisicom po izboru uredništva proglasio muški Brooks Ravenna2 i ženski Brooks Ravenna2 (Editor’s Choice).

Naime, ljeto je vrijeme kad u pravilu nema cestovnih trka i kad ozbiljni i strastveni rekreativci koriste godišnji odmor za obnavljanje baze i pripremu za jesensku sezonu utrkivanja. A Ravenna2 se u tu priču izvrsno uklapa. Radi se o idealnoj tenisici za maratonske treninge – izvrsna zaštita od udaraca u petnom i prednjem dijelu stopala te fleksibilnost u središnjem dijelu.

- Oglas -

Za zaštitu od udaraca Brooksovi stručnjaci su i ovdje iskoristili DNA gel koji doslovce mijenja agregatno stanje ovisno o jačini udarca i težini trkača. Kod slabijeg udarca (laganog jogginga) ispuna u petnom i prednjem dijelu tenisice je praktički tekuća i ugodno prijanja uz stopalo, a kad je silina udarca veća (kod brzog trčanja i/ili težih trkača) DNA se prilagođava situaciji i postaje gumena masa te kvalitetno apsorbira udarce i štiti stopalo.

Ravenna2 se može pohvaliti i kvalitetnom potporom u središnjem dijelu potplata s unutrašnje strane – dakle, idealna je za osobe sa blago „spuštenim stopalom“. Blaga pronacija je inače karakteristična za većinu ženske trkačke populacije (zbog specifičnosti ženske građe, šire zdjelice, trkačice najčešće trebaju nešto stabilniju potporu s unutrašnje strane stopala) pa je ovaj model idealan upravo za maratonke i one koje to tek žele postati.

Gornji dio tenisice također je osmišljen tako da se može prilagoditi vrlo različitim trkačkim nogama i njihovim prohtjevima. Elastični materijal je strateški raspoređen tako da se može rastegnuti i biti udoban i za trkače s visokim ristom, ali i dobro prijanjati uz usko stopalo. Samo podesite vezice i spremni ste za cestu.

Run Happy!

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice