Sada čitate
Pula u subotu 19. rujna diše sportskim plućima

Pula u subotu 19. rujna diše sportskim plućima

Na današnjoj konferenciji za medije najavljena je sportsko-rekreativna atletska utrka 2. Pula Marathon koja će se održati u Puli, 19. rujna s početkom u 20 sati. Do sada se prijavilo gotovo 600 sudionika u sve tri utrke.

- Oglas -

Tijekom konferencije, s najvažnijim informacijama o događaju obratili su se: Robert Cvek, dogradonačelnik Grada Pule, Sanja Cinkopan Korotaj, TZ PULA, Andrea Petrić, ARENA HOSPITALITY GROUP, Robert Franjković, AK Maraton 2000, i Erik Lukšić, ISTrun. Turistička zajednica Grada Pule glavni je nositelj projekta 2. Pula Marathon, uz pokroviteljstvo  Grada Pule i u suradnji s AK Maraton 2000 te ISTRun.

Uz pridržavanje svih mjera koje je preporučio Stožer civilne zaštite Istarske županije, kao što su mjerenje temperature i držanje distance, razdvojeni je i start kako bi se stvarale što manje gužve.

Raspored za start pojedine utrke je:

  • Polumaraton 21km powered by Hidra ISO (start 20.00 sati),
  • 5 km powered by Grawe (start 20.05 sati), i
  • 10 km – Pulska X-ica (start 20.20 sati).

Utrke su natjecateljsko–rekreativnog karaktera i otvorene za profesionalne i rekreativne trkače s time da su pravila utrke usklađena s pravilima Svjetske atletske federacije i Hrvatskog atletskog saveza.

Mole se svi sudionici atletskih utrka da startni paket podignu na vrijeme, a podjela će se održati na Trgu Portarata u subotu, 19. rujna u vremenu od 9 do 19 sati. Sve utrke trče se po centru grada sa startom ispred i ciljem unutar Arene. Preporuka je da se na start dođe što kasnije, znači zadnjih 5 minuta prije starta kako bi i na taj način podržali uspješno provođenje svih preporučenih mjera ali i same sportske manifestacije.

„Vjerujem da će atmosfera unatoč novim okolnostima biti izvrsna te da ćemo iduće godine doći do željene brojke od 1800 sudionika.“ – izjavio je Franjković iz AK Maraton 2000

„Uistinu želimo da se obistine riječi našeg prijatelja iz Karlovca te da sljedeće godine dočekamo 2000 trkača na ovoj našoj atletskoj utrci. Sve utrke startaju ispred Arene, a trkači završavaju unutar Arene kao i lani uz napomenu da nema zadržavanja niti drugih programa. Svaki trkač uzima svoju vodu te izlazi iz Arene. Dodjela medalja bit će ispred Arene i to s početkom u 21.30 sati.“ – napomenuo je Erik Lukšić jedan od začetnika ove utrke.

S lijeva prema desno – Andrea Petrić, Sanja Cinkopan Korotaj, Robert Cvek, Robert Franjković, Erik Luksšić

POKRENI 5 POWERED BY GRAWE utrka na 5 kilometara kreće u 20.05 sati na platou ispred Arene (Trg Nimfei). Trči se do Punte, zatim nazad prema Karolini ulicom Starih statuta. Skreće se Rivom desno Ulicom 119. Brigade prema Mandraču, a okretište je u ravnini sa željezničkom stanicom. Trkači se vraćaju do Karoline te kreću prema Forumu, pored Glavne pošte na Giardine. Nakon Giardina skreću pored Fine do Gradske knjižnice i vraćaju se u Arenu Amfiteatarskom ulicom.

PULSKA XICA 10K – Utrka na 10 km kreće s iste pozicije u 20.20 sati. Trkači nastavljaju do Punte, zatim udesno ulicom 43. Istarske divizije do velikog rotora u Šijani gdje skreću lijevo po nogostupu Ulicom Prekomorskih Brigada (državna ceste D 66). Vraćaju se Trščanskom ulicom do Punte i nastavljaju Ulicom 119. Brigade prema Mandraču do okretišta. Od okretišta natrag i zatim trče po Rivi. Ulazi se na Forum te dolazi do INK gdje se skreće lijevo preko Giardina i Carrarinom ul. do Gradske knjižnice prema Areni.

POLAMARATON 21K POWERED BY HIDRA ISO – Utrka polumaratona kreće također ispred Arene točno u 20.00 sati. Trkači kreću prema Punti, zatim udesno ulicom 43. Istarske divizije do velikog rotora u Šijani gdje se skreće lijevo po nogostupu Ulicom Prekomorskih Brigada (državna ceste D 66). Vraća se na Puntu Trščanskom ulicom i nastavlja Ulicom 119. Brigade prema Mandraču do okretišta. Zatim natrag i trči se po Rivi. Ulazi se na Forum i Anticovom ul. dolazi do INK gdje se skreće lijevo preko Giardina i Carrarinom ul. do Gradske knjižnice prema Areni. Prvi krug ima cca 10,5 km tako da svi polumaratonci nastavljaju istom trasom i drugi krug. Kada se vrate do Arene silaze pored Valerijinog parka do Ulice starih statuta i odmah se uspinju gore desno do Flavijevske ul. te se vraćaju u Arenu.

Preporuka za čitanje

 

Od strane organizatora biti će osigurani redari na potrebnim lokacijama uz fizičke prepreke i privremenu prometnu regulaciju koja će biti provedena u suradnji sa Prometnom policijom policijske postaje Pula. Tijekom održavanja utrke na snazi je privremena regulacija prometa od 20 do 22 sata te se mole svi građani za strpljenje i razumijevanje.

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA

Na kraju konferencije Robert Cvek, dogradonačelnik Grada Pule, zahvalio se svima koji su uključeni u organizaciju ove manifestacije te istaknuo da je uspjeh sama mogućnost održavanja događaja, i kako je to rezultat odgovornosti svih naših sugrađana i dobre epidemiološke situacije.

 

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice