Sada čitate
Polojska ultra 2020.

Polojska ultra 2020.

Približilo se 4. izdanje Polojske ultre! Kako je sve krenulo, mnogi već znaju, ali vrijedi ponoviti.

- Oglas -

Već davne 2017. godine, naši ultraši Krešimir Šimić i Tomislav Marinović, odlučili su otrčati 100km na Polojskoj stazi i prikupiti sredstva za pomoć Ronaldi Kovačević koja se godinama bori s opakom bolesti. Nikome nisu rekli zašto trče do trenutka kada su istrčali 100km te javno rekli tko je bio njihov motiv i zbog čeka trče! Osim njih dvojice, tu je bio i poznati ultraš, Duško Štrbac koji je svojim kilometrima doprinio eventu.

Sljedeće godine, dakle 2018., odlučili smo tu istu ultru, nazvati Superheroj Mazator i postaviti vremenska ograničenja te provjeriti tko u 6 i/ili 12 sati može istrčati više kilometara. Marko Bićanić sa svojih 110km upisao je svoje ime u Polojsku cestu. Upravo je Marko je prošle godine opet ostavio trag kada smo event, nazvan Polojska ultra, prebacili na dužinsko natjecanje na 50 i 100km. Bila je još jedna promjena na utrci koja je doprinijela sjajnoj atmosferi i odličnim rezultatima svih ultaša, a to trčanje po noći uz rijeku Savu čime smo izbjegli proljetne visoke temperature.

Sada smo u kreiranju Polojske ultre 2020. koja je i dalje jedina cestovna ultra u Hrvatskoj. Datum održavanja smo promijenili u zbog organizacije državnog prvenstva na 100km, a lijepo bi bilo da imamo i prvenstvo na 50km u narednim godinama. Osim individualnog natjecanja, veselimo se i ekipnom natjecanju na 100km, te za mnoge buduće ultraše tu je štafeta na 100km i 50km.

Datum (državnog prvenstva) Polojske ultre je 07. ožujak 2020. sa startom u 8h ujutro. Staza je kompletno zatvorena za prometovanje vozilima i nalazi se između rijeke Save i budućeg Central Parka grada Slavonskog Broda. 🙂 Tko nije bio, ne zna kako je to savršena staza za rušenje svojim osobnim rekorda na svim dužinama u svijetu trčanja.

Utrka je prošle godine certificirana i kao takva je dobila Silver Label IAU, što dovoljno govori o kvaliteti samo utrke.

Preporuka za čitanje

Prijave su otvorene do  20.02., a svi zainteresirani mogu se prijaviti na stoperica.hr.

Trenirajte, trenirajte i samo trenirajte!

P.S.
Pogledajte video zapis od prošle godine https://www.youtube.com/watch?v=JAkSFal_ewM&t=4s

Na vrh stranice