Sada čitate
Peto izdanje najpoznatije vinske utrke – Istrian Wine Run

Peto izdanje najpoznatije vinske utrke – Istrian Wine Run

Ovog vikenda, 1. rujna, u Umagu kreće Istrian Wine Run, najpoznatiji vinski maraton u regiji. Ova zabavna atletska utrka za sve ljubitelje rekreacije, istarskog krajolika i vina ugostit će trkače iz čak 36 zemalja svijeta. Svi oni imat će priliku natjecati se u tri kategorije: maratonu, polumaratonu i štafeti.

- Oglas -

Maratonci će startati u subotu 1. rujna, s početkom u 13.30 iz Momjana, dok je start polumaratona i štafete zakazan malo kasnije, s početkom u 16 sati iz Brtonigle. Duž atraktivne rute, koja spaja najživopisnija mjesta sjeverozapadne Istre s ciljem u umaškom Stella Maris resortu, natjecatelji će moći uživati u vrhunskim vinima i delicijama na ukupno 17 okrjepnih stanica od čega čak 12 vinskih i tako se pobliže upoznati s bogatom istarskom etno i gastro ponudom.

Osim jedinstvenog spoja vina i trčanja, Istrian Wine Run je nadaleko prepoznat i po vrhunskoj zabavi i opuštenoj atmosferi. O tome svjedoče i veliki broj kreativno maskiranih trkača koje uz živu glazbu i zabavljače duž rute po završetku utrke u večernjim satima očekuje i veliki afterparty s različitim vrstama zabave – od tradicionalne istarske glazbe, glumaca koji izvode performanse, animatora, DJ-a te različitih izvođača na drugim instrumentima.

Osim odraslih trkača, poseban program pripremljen je i za one najmlađe. Tako je u subotu u 10 sati na rasporedu početak dječje utrke Kids Run, koja će se održati u sklopu Stella Maris kompleksa u Umagu. Kako bi roditelji mogli bezbrižno trčati, dodatno će tijekom cijele utrke Istrian Wine Runa biti organizirane i animacije za djecu.

Preporuka za čitanje

Peto izdanje Istrian Wine Runa okupit će mnoštvo domaćih i stranih trkača, ujedno i ljubitelje dobrog vina, s ciljem promocije istarskog krajolika, obogaćivanja turističkog sadržaja te upoznavanja sudionika s bogatom eno i gastro ponudom. Ove godine dolazi i grupa od 23 natjecatelja iz Tajvana s posebno dizajniranim dresovima za ovu utrku. Grupa je to koja posjećuje najveće svjetske maratonske utrke, a nakon Istrian Wine Runa sudjelovat će i na poznatoj francuskoj utrci Marathon du Médoc.

Za više informacija o utrci posjetite www.istrianwinerun.hr

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice