Sada čitate
Papuk – biser Slavonije

Papuk – biser Slavonije

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti održana je po drugi puta utrka koja je doslovno bila „utrka po Papuku„. Kad kažem doslovno, onda to kažem jer je šuma bila preplavljena trkačima koji su bili koncentrirani na ljepote prirode, a ne na oznake koje su ih upućivale kuda se trči. Sa starta je krenulo šezdesetak ljubitelja trčanja u nepoznato. Prvo se trčao jedan mali atraktivni i poprilično zahtjevan krug od 1100 m, koji je na nekima ostavio vidljive tragove umora. Uslijedio je jedan veliki krug gore-dolje, prvo oštra uzbrdica na kojoj su se trkaći već dobro razvukli, nakon toga dolazi nezgodna nizbrdica, koja završava na proplanku gdje su neki prije dvije godine „otišli svojim putem„ da se to ne bi ponovilo taj dio smo dodatno osigurali.

- Oglas -

Nakon toga slijedila je uzbrdica kroz šumu koja je izlazila ispod stare žičare, nešto poput Sljemenske, na vrhu odnosno kod planinarske kućice izlazilo se na malo ravniji i širi put sa kojeg se ponovo skrenulo u pravu šumu, i tu dolazi do onoga „kuda koji mili moji„, ali odgovorno tvrdim, ne greškom organizatora, koji je vidljivo označio i počistio taj dio staze, nekima je bilo logičnije preskakati grane nego pogledati oznake na drveću, kojih je na tom mjestu bilo u izobilju.

Žiletu, Laciju, Koski i većini je ipak ovo drugo bilo logičnije. Na žalost našim dalmatincima koji spadaju u sam vrh brdskog trčanja, a prevalili su najdulji put ova utrka sigurno neće ostati u najboljem sjećanju, jer je samo njih nekoliko do cilja došlo pravim putem. Ja sam osobno jedne godine zalutao na Sljemenu, i bio ljut na organizatora, ali kad sam slijedeće godine ponovo trčao tu stazu shvatio sam da je ipak bila moja greška jer nisam dobro gledao i pratio oznake. Moram još reći da su na stazi bile oznake svakog kilometra.

Juniorke i juniori (njih deset) su trčali tri mala kruga i tu nije bilo lutanja, od samog starta odvojili su se favoriti, Toni Bosak iz AK Slatina i iskusni Ivan Barišić iz MK Velika Gorica. Kod djevojaka nije bilo dvojbe, Leona Vukmirović je rutinski odradila utrku i time osigurala prvo mjesto u New Balance planinskom cupu kod juniorki.

Vrijeme nas je idealno poslužilo, tek poslije utrke je malo zakišilo, ali samo na kratko, što nam nije pokvarilo proglašenje i papicu koju su pripremili kuhari i osoblje planinarskog doma „Jankovac„ koji su se pokazali kao izvrsni domaćini.

Černić

 

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice