Sada čitate
Ovaj vikend pala čak dva državna rekorda

Ovaj vikend pala čak dva državna rekorda

Subota 6.3. sve nas je iznenadila sjajnom utrkom u Slavonskom Brodu na kojoj je pao državni rekord na 100km, a u nedjelju vijest kako je Bojana Bjeljac postavila novi državni rekord na 10km. No krenimo redom.

- Oglas -

Sjajno Državno prvenstvo na 100 kilometara

Polojska ultra 100 km, na kojoj su nastupili atletičari za Prvenstvo Hrvatske, ugostila je popriličan broj onih koji su noge okušali u ovoj dužini. Nažalost nije održana utrka na 50 km zbog pandemije i zabrane stožera ali bez obzira na manji broj sudionika nego proteklih godina, sve je prošlo u odličnoj atmosferi. Upravo onoj koju znaju napraviti organizatori – Mazatori iz ultramaraton kluba.

Dejan Radanac, prošlogodišnji pobjednik utrke i rekorder Hrvatske na 100km, uspio je popraviti taj rekord i to za nevjerojatnih 20 minuta. Vrijeme prolaska kroz cilj bilo je 6:54:44.

Tako je stari – novi rekorder i nevjerojatan ultramaratonac zacementirao svoju titulu i na kraju izjavio kako mu je ova utrka bila teža od prošle zbog vremenskih uvjeta i vjetra ali da ga je mala ali snažna ekipa Bićanić –Murić tjerala da još više potegne.

S lijeva na desno – Marko Bićanić i Dejan Redanac.

No nije samo Dejan uspio srušiti stari rekord. Učinio je to i Marko Bićanić te u cilj utrčao za manje od 7 sati – 6:57:06.

„Iskreno nisam išao na utrku s ciljem da ostvarim rezultat ispod 7 sati, to je nekako bilo rezervirano za Dejana no sve je išlo kako sam planirao, imao sam pod kontrolom noge i glavu kroz cijelu utrku. Uspio sam zapravo pobijediti svoju najveću konkurenciju – sebe. Jako sam zadovoljan ostvarenim i za cijelu organizaciju utrke imam samo riječi pohvale.“ – rekao je Marko

Na treće mjesto plasirao se Pavle Kruljac koji je ostvario rezultat 7:23:46.

Pobjednici na Prvenstvu Hrvatske na 100km

U ženskoj konkurenciji sa 7:56:39 najbrža je bila Ingrid Nikolesić, kojoj je ovo bio prvi nastup na Polojskoj ultri i koja se uskoro vraća svojoj primarnoj disciplini – ultra trail.

Na drugom mjestu završila je Veronika Jurišić s vremenom 8:11:31 dok je treće mjesto ostvarila Maja Bonačić za 8:33:47.

„Nisam ostvarila ono što sam htjela, a to je trčati ispod 8:30:00 ali dolazim svakako i iduće godine.“ – rekla je Maja.

Najuspješniji klub je AK Sljeme, drugo mjesto je za UMK Mazator, a treće AK Martin Dugo Selo .

SVI REZULTATI UTRKE 

Nevjerojatno brza Bojana Bjeljac

U nedjelju u Berlinu održana je utrka pod nazivom “Berlin 10k Invitational” na kojoj je nastupila i naša Bojana Bjeljac te istrčala novi hrvatski rekord na toj dionici u vremenu 32:12! Ovo je četvrti rekord u njezinom vlasništvu (tri individualna i jedan ekipni).

„Ovo mi je četvrti državni rekord koji sam ostvarila sa svojim trenerom Mladenom Kršekom. Nedavno smo se vratili iz Kenije sa priprema koje su se se pokazale kao najbolji izbor. Kenija nas je uvijek dobro trenirala. 3 utrke u 7 dana, 2 anti doping testiranja, 4 PCR testa, 0 sponzorske podrške, sada idemo dalje, ponosno, mirno, skromno i pametno.“ – napisala je Bojana na svom Instagram profilu.

Bojana je na cilj stigla odmah iza pobjednice Miriam Dattke koja je završila s rezultatom 31:38, što je vodeći rezultat na svijetu na 10 kilometara. Bojana je za ovim rezultatom za 33 sekunde srušila rekord Lise Nemec koja je u pragu trčala 2015. godine.

 

Čestitamo svim trkačicama i trkačima na sjajnim rezultatima!

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice