Sada čitate
NOVO! Dugoprugaški kup

NOVO! Dugoprugaški kup

Jučer se u prostorijama Sportskog saveza grad Zagreba održao prvi koordinacijski sastanak kojega je sazvao Zagrebački atletski savez (ZAS) s prijedlogom inicijative pokretanja dugoprugaškog kupa cestovnih utrka grada Zagreba i Zagrebačke županije.

- Oglas -

Temeljna zamisao ovog kupa kupa je institucionalno organizirati oblik natjecanja kako bi se dodatno motiviralo trkače i klubove na međusobno natjecanje i sudjelovanje na utrkama iz kalendara ovoga kupa. ZAS-ov kup teritorijalno pokriva grad Zagreb i Zagrebačku županiju, a u sastav kupa će ući 15-ak najeminentnijih utrka s navedenog područja.

Sastanak direktora utrka iz ZAS-ovog kupa s predstavnicima ZAS-a

Troškove organizacije i provedbe ovoga kupa snosit će Zagrebački atletski savez iz sredstava Zagrebačkog maratona. Time Zagrebački maraton kao krovna i najvažnija utrka u Hrvatskoj potiče i ulaže u razvoj dugoprugaškog trčanja u Zagrebu i tzv. zagrebačkom prstenu.

Na sastanku su prisutvovali direktori (skoro) svih utrka iz kalendar ZAS-ovog kupa s čelništvom Zagrebačkog atletskog saveza g. Markom Jakopovićem i Borom Stipićem. Na sastanku se razgovaralo o samom kupu, provedbi, pravilniku, bodovanju i nagradama.

Po okončanju natjecateljske godine organizirat će se svečana podjela nagrada po spolovima, pojedinačno i klupski te nagrade po kategorijama.

Ovaj će kup zasigurno pridonijeti boljoj organiziranosti između samih utrka, njihovih organizatora, a očekuje se i da će potaknuti jači natjecateljski naboj kod sudionika utrka u borbi za bolji plasman na tablicama kupa koje će se voditi tijekom cijele godine.

Kup kreće s utrkom “Zagrebački proljetni polumaraton” u nedjelju 22.3.2020., do kada će se objaviti i konačni popis utrka kupa te pravilnik o natjecanju, a o čemu ćemo vas pravodobno izvijestiti.

Pogledajte komentare (0)

Odgovori

Na vrh stranice